Post entry

Mediaprovider Scandinavia - varningssignaler

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Någon på nätet tycker att Media Provider Scandinavia är ett fynd. "Att köpa under 2 kr är som hittat." Det tycker inte jag. Nedan redogör jag varför, utifrån några enkla iakttagelser.

Mediaprovider Scandinavia 1,50 kr

Fråga:_Vad tror ni om aktien? I skrivande stund står aktien i ca 1.50. Börsvärdet är ca 35 miljoner och företaget har vänt en negativ trend till att nu driva ett lönsamt företag.
Företag IDG har nu även visat intresse om att köpa upp mediaprovider, vilket skulle ge ett rejält lyft för aktien.

Att köpa under 2 kr är som hittat!_

/ hägerjr

Mitt svar.

Det första jag lägger märke till är att aktiekursen är låg. Generellt gäller att man bör undvika aktier som kostar mindre än tio kronor. Det finns alltid ett skäl till att kursen ligger lågt. På Nasdaq blir aktier som kostar mindre än en dollar, utkastade.

Det andra jag noterar är att likviditeten i aktien är dålig. 4000 stycken omsatta, är väldigt lite, med tanke på att varje aktie bara kostar 1,50 kr.

Det tredje, och det är allvarligt. Spreaden i aktien är stor. Köparna står och väntar på 1,14 kr. Det är oacceptabelt. Om det kommer en dålig dag, så finns bara säljare. Den enda trösten här är att Remium är inblandad, som likviditetsgarant.

Prognosen för 2010 är att Mediaprovider skall förlora 0,22 kr per aktie. Så länge som de uppvisar röda siffror bör man vara försiktig.

Jag vet inte hur det gick med nyemissionen som aviserades i maj 2010. Aktieägarna blev då förvarnade om att de skulle få köpa en aktie för 1,95 kr. Som alla kan konstatera, så ligger kursen 25 procent under emissionspriset nu.

Överhuvudtaget är det sparsamt om information kring bolaget.

Mediaprovider Scandinavia är ett mediebolag med fokus på internet publishing. Bolaget är fokuserat mot områdena telekom/IT, hemelektronik, foto, film och underhållning med internettjänster inom respektive område. Bolaget bedriver verksamhet i Sverige och Danmark och via samarbetspartner i Norge.

Den 18 november 2010, kommer nästa delårsrapport.

....

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?