Post entry

Medfield - uppmärksammas över hela världen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tidningar världen över skriver igår och idag om Medfields Strokefinder. Detta är den enskilt viktigaste händelsen i bolagets historia. Uppvärderingen kommer nu.

Uppmärksamhet i Aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19069059.ab

Fler länkar:

http://www.npr.org/blogs/health/2014/06/16/321628040/microwave-helmet-could-diagnose-strokes-as-patients-ride-to-hospital

http://www.telegraph.co.uk/science/10904717/High-tech-cap-that-can-detect-strokes-within-seconds.html

Sista länken är från The Telegraph!

Citat: "Jag har hållit på med olika former av neurodiagnostisk forskning i hela mitt liv, och jag kan inte säga att jag har varit med om någon studie som har en så stor potentiellt klinisk betydelse, säger Mikael Elam, professor i klinisk neurofysiologi om den nya studien."

Att detta är den viktigaste händelsen menar jag beror på att uppmärksamheten kommer att sätta Strokefinder på kartan. Kom ihåg att Medfeidl uttalat vid tidigare tillfällen att bolaget sannolikt inte kommer att ta Strokefinder hela vägen utan istället låta en större drake köpa upp bolaget eller Strokefinder. Ett inte osannolikt scenario är att Strokefinder säljs och att Medfield fortsätter med fokus på t ex hjärnskada (som det inleds en studie i dagarna).

Hur aktien reagerar idag har jag ingen aning om, men idag blir oavsett startskottet för uppvärderingen p g a uppmärksamheten Medfield nu får i branschen.

Med tanke på marknadens enorma storlek och samhällsbehovet är en värdering på en halv miljard idag rimlig. Det skulle motsvara en aktiekurs på 33 kronor. Men det stoppar inte där. Den som äger rätt till tekniken som kan revolutionera vården sitter på ett guldägg som är värt många miljarder kronor.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?