Post entry

Medfield - tradingläge

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Allt tyder på ett riktigt bra köptillfälle i Medfield just nu efter en rekyl från 22 kronor. Riktkursen blir intervallet 26-27 kronor i början av februari.

Medfield har brutit upp ur en lång konsolidering som jag tidigare skrivit om. Aktien stack till 22 kronor och har därefter rekylerat. Flera faktorer talar nu för att vi har en uppgång från 18 kronor till intervallet 26-27 kronor att räkna med.

1 Utbrottet ur den lång konsolideringen indikerar en längre trendrörelse och det vi ser nu är en fyra dagar lång rekyl i den trenden.

2 BTA-aktier har varit tillgängliga i fyra dagar. Säljarna är alltså de som suttit inlåsta. Då får vi en rekyl.

3 Trots det är rekylen volymfattig. Inom den tekniska analysen så är det främsta tecknet på en sund upptrend att volymen stiger i uppgågsfaser och faller i rekyler.

4 Bolaget kommer de närmaste veckorna att presentera resultat från pågående studie. VD har redan i december varit ute och berättat att resultaten så långt ser bra ut.

5 Perioden från nu och en bit in i februari är normalt exceptionellt stark för de mindre aktierna.

Targetintervallet är baserat på hur de stegvisa sekvenserna ser ut i aktien. I intervallet kommer jag att sälja halva min position och vara med på en längre resa med den andra halvan. På samma sätt gjorde jag i WNT. Där var min målkurs 25 kronor. Hälften såldes där och den andra halvan är nu värd 30 kronor.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?