Post entry

Massolits Q3 - bullet points

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Har klippt ut de mest intressanta delarna av Massolits Q3 rapport. Informationen att lagret har ett försäljningspris om ca 230 mkr är väldigt intressant med tanke på att börsvärdet är under 30 mkr.

· En av de uppgifter vi ständigt arbetar med, och som har hög prioritet, är att snabbare omsätta lagret som binder betydande rörelsekapital. Per den sista september hade Massolit Förlagsgrupp ett lager om ca 33 Msek i bokfört värde. Samma lager har ett försäljningspris (F-pris) mot återförsäljare på ca 230 Msek, minus rabatter. Bättre precision i volymestimering vid förstagångstryck och vassare mer marknadsanpassad utgivning kommer framöver att kunna reducera lagerbindningen.

· Under våren 2014 lanserades de första E-pub3-apparna, s.k. utvidgade e-böcker, för i första hand ”smartphones” och surfplattor. Initialt görs detta för Apple iBook under den egenutvecklade marknadsportalen playabook.com.

· Parallellt med ett offensivt nytänkande på den svenska bokmarknaden vill Massolitkoncernen utöka och förstärka de digitala satsningarna. Avsikten är att lansera flera nya produktioner som vänder sig till en global marknad och som tilltalar en bred publik.

· Massolit Förlagsgrupp AB annonserade i juni en förändrad organisationsstruktur. Resultatet av omorganisationen stod klart i början av juli och beräknas nå full effekt under 2015 med en besparing om ca 6 milj kr på årsbasis.

· Förlagsverksamheten är cyklisk ur ett försäljningsperspektiv och präglas av att en stor del av intäkterna normalt kommer under årets senare del.

· Vårens utgivningsperiod står för dörren och införsäljningen pågår under november 2014. Vårens storsäljare beräknas bli nyutgivningen av förlagets flagskeppsprodukt Rutiga kokboken. Rutiga kokboken är en sann trotjänare i köket och med nästan 1,3 miljoner sålda ex genom åren är den en vanlig syn i svenska kök. År 2015 fyller boken 35 år och lagom till jubileet kommer en uppdaterad utgåva med över 50 nya recept.

· Under oktober har Massolit Förlagsgrupp AB (helägt dotterbolag till Massolit Media AB (publ)) sålt sitt 50- procentiga innehav av aktierna i jultidningsförlaget Brafö AB. Därmed är man inte längre delägare i Brafö. Köpare är Prolex film & video AB. Massolit Förlagsgrupp AB tillförs i samband med försäljningen 5,25 Msek kontant.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?