Post entry

Massolit leverer en stark rapport!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag kom q3 och där fanns mycket att läsa, återkommer om detta lite senare under dagen.

Kommer inom kort återkomma med mina inspel men rapporten var för första gången innehållsrik där man berättar om att besparingsprogrammet ger en effekt om 6 mkr samt att 4,1 mkr belastar årets resultat som en engångseffekt.

Vidare verkar Jag är Malala varit en succé efter det att hon fick Nobels fredspris.

Det som jag tidigare talat om, det stora lagret, nämns nu vara bokfört till 33 mkr med med ett försäljningspris om över 200 mkr.

Tillgångar och skulder redovisas också tydligare vilket gör att riskrabatten bör sjunka.

Allt som allt väldigt kul att verksamheten går åt rätt håll och under 2015 bör vi få se vinster motsvarande en marginal om 4-6 %.

Står fast vid att aktien borde dubblas till nyår och då stå i 4 kr. Hittade dessa två texter på Svensk Bokhandel

_”_Hallå där Henrik Karlsson!

Förläggare på Massolit som i fjol gav ut boken Jag är Malala. I år vann Malala Yousafzai Nobels fredspris. Vad betyder det för boken?
– Boken hade redan sålt ganska bra, men vi har sett ett förnyat intresse. Den klättrade genast upp på både Adlibris och Bokus topplistor. Det är klart att vi har fått förhoppningar, inte minst på den kommande julhandeln.
Hur mycket har boken sålt hittills?
– I runda slängar 23 000 exemplar, fram till innan Nobelpriset. Vi hade lite böcker kvar men de gick direkt. Nu har vi beställt ett tilltryck på preliminärt 10 000 exemplar.
Kan ni se någon effekt på e-boksförsäljningen?
– Vi sålde drygt tio gånger fler e-böcker än veckan dessförinnan. Procentuellt är det en imponerande ökning, men i faktiska antal är det inga stora siffror.
Massolit har haft ett tungt år. Vad innebär det här för förlaget?
– Det är så klart väldigt skönt att få en positiv grej som boostar oss lite. Både försäljningsmässigt men också för att visa att vi gör rätt saker.”

Det verkar dessutom gå en hel del rykten att Massolit vill förvärva Norstedt och Akademibokhandeln. Vid förvärvet av Forma Books från ICA steg kursen närmare 50 %. Om Massolit skulle genomföra detta förvärv har jag svårt att se att börsvärdet för Massolit kommer liggar kvar på 30 mkr. Redan nu värderas verksamheten till P/S 0,2 vilket enligt mig är alldeles för lågt.

”I årets delårsrapporter skriver Stefan Tegenfalk till aktieägarna att bolaget har för avsikt att växa, både organiskt och genom förvärv. Ännu har inga nya förvärv gjorts.
– Men året är inte över än, allt kan hända fram till december, säger han.
Enligt uppgifter från flera håll till Svensk Bokhandel försöker Massolit åter köpa Norstedts. Men denna gång vill man tillsammans med andra investerare köpa hela KF Media, inklusive Akademi­bokhandeln.
Stämmer ryktet?
– Oj! Det låter som ett stort projekt, men jag kan inte kommentera rykten och spekulationer.”

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?