Post entry

Min oetiska portfölj

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hur ser din portfölj ut? Min är i allra högsta grad oetisk..Enligt några bloggare så ska man inte befatta sig med t.ex tungoljeaktier för då är man oetisk. Finns det ens etiska aktier?

BlackPearl skitar ner miljön..Integra likaså..Lupe ? Samma där..Northland ? Ja herrejösses vad dom ska skita ner miljön..Vad tänker dom anställda ??

Olja, järnmalm, verkstad, allt har en miljöpåverkan.. Allt ! Hur äger man aktier som inte påverkar miljön ?

Min långa portfölj ser ut som följer :

Lupe –BlackPearl-Seamless-Lucara Diamonds och Integra..Jag har aldrig mer än 4-6 st aktier i en portfölj..Att tro att man risksprider och därmed tror att man inte kommer att tappa så mycket..Bara tänket att man inte vill förlora pengar säger allt..Gå in tungt i dina 4-6 favoriter, och ha cash till tradingen..Om du har möjlighet att trada..Vinsten blir inte heller så stor med 10-15 aktier..Finns inte en chans att hålla kollen på så många bolag och tro att man har koll på läget..Nöj dig med max 4-6 st och gå in tungt i dom, när du gjort hemläxan—Jag har allt som oftast c:a 40-50% likvider för ren trading.. = min dagliga lön..

Ska börja köpa Northland Resources och lägga den i den långa portföljen..Jag ser bolaget som billigt på dagens nivåer och det ser ut som att allt går enligt plan..En bra och billig placering på några års sikt..

BlackPearl : Köprek från flera banker. TD Securities har KÖP med 44 som riktkurs..Idag så kom Dundee med KÖPREK med 6,75 Kanadadollar som riktkurs..Gap2 har sälj för att BlackPearl är oetiskt..Kursen har bottnat som jag ser det och det råder köpläge..Kursen kommer naturligtvis inte att halveras från dagens nivåer..Enligt VD John Festival så går allt enligt plan ..

Seamless : Bygger jag på att jag tror att betalning via mobilen blir nästa stora grej..Köpte in mig på 15 sek, efter reken..Kan ju ha fel naturligtvis men ibland måste man chansa, och när jag pratar med ungarna så menar dom på att det är klart att man kommer att kunna betala med sin mobbe..Undomarna är ju dom som leder utvecklingen..

Lucara : Min julklapp på ögat och nu har man börjat producera diamanter..Ett Lundinbolag..

Kursen är upp c:a 25 % och när dom första diamanterna säljs i Bryssel, så ska vi vidare uppåt..

Lupe : Den norska oljeministern sa för några veckor sedan att fyndet JS är nästa stora oljeäventyr för Norge..Säger allt ! Efter Statoil så är Lupe det bolag som har störst oljeresever i Norge..Lupe är för billigt på dagens nivåer...200 sek är rimligt om 6-9 månader---

Integra : Billigt upstreambolag med massor av guldreserver..Jag tycker att aktien är billig sett till 580.000 ounces i reserver..Tänker ligga på dom i flera år och känner mig trygg i bolaget, då kinesiska Shandong är med på tåget..Har en gubbe i styrelsen..Han sa att Integra är vårat stora guldäventyr i Kanada..En möjlig 10- taggare..Hög risk - hög reward..Köp inte om du har dåliga nerver..

Missat något ?

Lider av bloggtorka, men är med på tåget hela tiden..Har börjat året ganska dåligt med tradingen och har fått ta av kassan för att få ut en lön..Några riktigt dåliga trades gjorde jag - 60.000 pengar, bara så du vet , och sen lite avvaktande hållning till börsen..Ordnar sig :O)

Kommer att överleva även detta börsåret :O)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?