Post entry

löparn strikes back !

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Eftersom det initialt har varit en relativt ensidig bevakning av den först i Realtid.se relaterade "löparn-historien" så känns det efter en spansk gourmetmåltid och Sangria i Sydsolen angeläget att fylla på med lite relevanta fakta också.

Affärsvärlden och i synnerhet Realtid.se hade dessbättre redan tidigare under fredagen lite mer utförligt beaktat min syn på saken :
http://www.affarsvarlden.se/hem/article3296315.ece

http://www.realtid.se/ArticlePages/201110/21/20111021093013_Realtid556/20111021093013_Realtid556.dbp.asp

Det verkar mycket konstigt att Realtid.se blev informerat i går om denna historia innan vare sig jag, min advokat eller min fru som läser vår post i Sverige har fått något officiellt besked om åtalsbeslut från åklagaren/polismyndigheten.

Min advokats spontana uttalande i realtidsartikeln är logiskt med hänsyn till vad som inträffade 3 sept 2010. Det känns som ett s a s silande av aktiespekulantmygg medan osynliga robotkameler släpps igenom .

Det var dessutom en ren olyckshändelse (oavsiktligt lagd säljorder på 10 000 aktier dvs hela eller nästan hela innehavet på en anhörigs depå !) i aktiehandeln samma dag 3 sept 2010 som "triggade" det som skedde timmarna därefter och som åklagaren senare istället har intresserat sig för. Den följande gottgörande inbördes men ändå riskutsatta handeln minskade i själva verket kurstrycket uppåt som annars fanns pga återköpsbehovet av 10 000 aktier. Jag tog genom gottgörelsen i praktiken själv på mig ungefär häften av de omkring 10 000 kr i förlust (relativt senast betalt innan olycksförsäljningen) som olycksaffären initialt orsakade den anhöriges depå samt fick dess aktieinnehav normaliserat. Utan den inbördes handeln hade kursen antagligen lyft från dagslägsta 26.60 kr till kanske nytt dagshögsta över 30 kr eller liknande pga den tunna orderboken.

Jag omnämnde den föregående olyckshändelsen i kontakt med berörd myndighetsperson redan timmarna efter att jag hade fått veta vilken dag och vad det rörde sig om eftersom jag hade ett visst minne av den och kunde snabbt kontrollera att det stämde.

Där borde denna historia ha slutat anser jag eftersom åklagaren inte kände till hela bilden när gärningsbeskrivningen först fastställdes och tydligen behölls intakt hädanefter trots min invändning redan i maj.

Observera att Realtid.se dessutom och föredömligt nog numera tar upp den ytterst intressanta MercuroSafe/PharmaLundensis-affären som råkade inträffa redan innan den nu aktuella "löparn-affären" blev offentlig. De länkar dessutom till min Redeye-blogg om de märkliga avslöjandena när det gäller sambandet MercuroSafe-PharmaLundensis och kol-mot-KOL-konsumenten "Oskars" äventyr i den internationella hälsoforumdjungeln.

Sista ordet är förstås inte sagt än men signaturen Mandorallen på Placera.nu har idag återuppstått som en slags fågel MercuroSafenix med värre hysteriskt "löparn-hat" än någonsin tidigare ;-)

https://www.avanza.se/aza/press/forum/forum.jsp?forumId=1423#post_2253954

Varken signatur Mandorallen eller PharmaLundensis VD har hittills velat svara upplysande på frågor om t ex sambandet MercuroSafe-PharmaLundensis utan har istället svarat med hårda personangrepp på mig på Placera.nu respektive på PharmaLundensis hemsida vars närmast unika personangrepp i nyhetsform på löparn är formulerade av VD Staffan Skogvall.

http://www.pharmalundensis.se/Press/Varning+for+aktiespekulanten+Loparn%21/se/52/129/

Inga svar har heller inkommit på de medicinska frågeställningar som bolagets "kol-mot-KOL-projekt" föranleder och vilka jag med min fru PhD A-C Engwalls hjälp noga har examinerat i en analysblogg 10 okt.

http://www.redeye.se/aktiebloggen/pharmalundensis-riktkurs-hogst-ca-1-kr-pga-mkt-liten-kol-mot-kol-chans

Läs gärna även

http://www.redeye.se/aktiebloggen/pharmalundensismercurosafe-affaren-utreds-har-utretts-av-lakemedelsverket

http://www.redeye.se/aktiebloggen/har-pharmalundensis-redan-ar-2008-marknadsfort-kol-preparat-till-patienter

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?