Post entry

Lipidor – lågriskpharma med Fas III resultat inom kort

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dags för en kort analys på ett av mina top-picks som dragits med ner i den allmänna trenden trots att bolaget redan har ett läkemedel med en lyckad Fas III studie i ryggen. Dessutom väntar bolaget på resultat från sitt block-buster preparat i Q3 och där har resultatspekulationerna inte tagit fart ännu. Sammanfattningsvis så finns det en uppsida i dagens börsvärde redan av bolagets första preparat och grundteknologi medan bolagets andra, stora, preparat värderas till noll i dagsläget. Fler analyshus har riktkurser baserat på djupanalyser som visar på stor uppsida från dagens nivåer.

För den som vill ta låg risk så finns det en fin uppsida inför kommande resultat-spekulation och för den som vill ta hög risk så är Lipidor en potentiell mångdubblare om resultaten faller väl ut. Nedsidan borde vara begränsad eftersom flera analyser pekar visar att bolagets befintliga preparat som godkänts i en Fas III studie är värt 10-12 kr per aktie.

Både Penser, Aktiespararna och IPO-guiden har analyserat Lipidor. Riktkurserna skiljer sig lite grand men landar i ca 20-30 kr per aktie. Samtliga anser att AKP-02 som skall slutrapportera sin FAS III studie i Q3 står för huvuddelen av värdet i bolaget och befintlig verksamhet värderas till 7-14 kr per aktie. AKP-02 värderas till 14-20 kr per aktie. Värt att notera är dock att samtliga analyser skrevs före bolagets licensavtal med Relife för Europa och gamla östblocket.

https://epaccess.penser.se/bolag/lipidor/analys/

https://www.aktiespararna.se/sites/default/files/lipidor_-_initiering_aug_2020.pdf

Goda förhoppningar om lyckade Fas III resultat för AKP-02.

AKP-02 är Lipidors blockbuster mot psoriasis. Läkemedlet bygger på omformulering av befintliga preparat i Lipidors patenteterade AKVANO-plattform som gör läkemedlet effektivt och lätt att applicera. I Fas III-studien som omfattar nästan 300 patienter jämförs Lipidors formulering med den patentskyddad marknadsledaren Enstilar. Enstilar är ett högt prissatt Psoriasisläkemedel med lång tid kvar på patentskyddet men Lipidors omformulering kan runda patenten. Det placerar Lipidor i samma liga som Xspray och Xbrane som också är omformuleringar. Lipidor har dock inte uppmärksammats på samma sätt ännu vilket gör potentialen intressant.

Nästa stora trigger borde komma inom 4 veckor – Last patient out. Lipidor meddelade den 11 juli att den sista patienten inkluderats i Fas-III studien. Eftersom behandlingstiden är 5-7 veckor borde resultaten komma i slutet av augusti senast.

Den största triggern blir dock Fas III resultaten som väntas komma 2-3 veckor efter att sista patienten behandlats och det borde innebära att vi får veta utkomsten i mitten/slutet av september.

Lipidor brukar klassas som lågriskpharma. Teknologin bygger på en omformulering av välkända preparat som har effekt och Lipidor strävar ”bara” efter likvärdiga resultat som marknadsledaren. Eftersom Lipidor redan lyckats med ett preparat – AKP-01 – så är också teknikrisken relativt låg.

Vägen till marknad är relativt kort eftersom Lipidor redan har licensavtal på plats och det är inte orimligt att hoppas på fler avtal om resultaten blir bra.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?