Post entry

Linkmed-kapitalmarknadsdag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Var idag på Linkmeds kapitalmarknadsdag.

Egentligen framkom väl inte så mycket nytt, men de är på rätt väg med olerup och absorber på den Amerikanska marknaden om jag tolkar Olerup´s Vd rätt. Saxar in nyhet från six. (De verkar ha uppfattat det likadant)

"STOCKHOLM (SIX) Life Science entreprenören LinkMeds dotterbolag Olerup SSP:s förväntar sig att bolaget kan växa i USA. Qiagen skötte inte USA-marknaden bra, säger LinkMeds dotterbolag Olerup SSP:s VD Olle Olerup under dagens kapitalmarknadsdag och tillägger vi hoppas mycket på USA-marknaden. Olerup upprepar även att FDA-godkännandet i USA av hela bolagets HLA-typningskit öppnar dörren till marknaderna i Sydamerika. Detta då många länder i Sydamerika kräver produktregistrering, vilken dock underlättas om man har FDA-godkännande. Kina och Indien är andra marknader där Olerup hoppas kunna växa."

Man har nu sin egen säljorganisation som kommer sälja både olerups HLA-typningskit och Absorbers XM-ONE. Säljkåren är experter på dessa produkter och därför kommer troligen försäljningen öka.

Man har nu börjat få återköp på XM-one och man har selektivt valt ut de kliniker man anser vara ledande, varpå man tror att de andra klinikerna kommer att följa efter.

Det är svårt att försöka ge sig på att värdera ett bolag som linkmed då man innehar flera bolag som inte kommit så långt i utvecklingen av sin produkt, dock kan man se att de tagit ett tydligt steg mot transplantations markanden som betecknas som en nischmarknad vilket gör det möjligt för ett litet bolag att hävda sig gentemot de "stora drakarna".

"LinkMed har nu slutfört det tidigare aviserade förvärvet av 50,8 procent av AbSorber AB.
Av dessa förvärvades 9,9 procent av aktierna genom en apportemission medan resterande40,9 procent av aktierna förvärvades kontant för en summa av 58 Mkr. LinkMed äger efter
förvärvet 93,8 procent i AbSorber som därmed ingår i LinkMed-koncernen som ett dotterbolag.
Genom förvärvet tas ytterligare ett viktigt steg till att knyta samman de olika bolagen inom transplantation. AbSorbers och Olerup SSPs produkter kompletterar varandra väl och långsiktigt
kan en gemensam organisation skapas där de båda bolagens resurser kan samordnas." (www.linkmed.se)

Köpet ska finansieras med en nyemission av konvertibler.

"LinkMeds styrelse har beslutat att förvärva ytterligare 40,9 procent av aktierna i AbSorber frånKoncentra Holding. För dessa aktier erläggs kontant betalning om 58 Mkr . Affären kommer att avslutas den 30 november 2009.Företrädesemission av konvertibler LinkMeds styrelse har beslutat att genomföra en emission av konvertibler med företrädesrätt för befintliga aktieägare till ett belopp om högst 84,9 Mkr. Beslutet fattas med stöd av bemyndigande lämnat vid årsstämman den 22 april 2009.
Varje befintlig aktie i LinkMed berättigar till en (1) teckningsrätt och sex (6) teckningsrätter ger rätt att teckna en (1) konvertibel med företrädesrätt. Härutöver erbjuds möjlighet att teckna
konvertibler utan företrädesrätt."(www.linkmed.se)

Villkor för det konvertibla lånet
• Lånet förfaller till betalning den 15 december 2012.
• Lånet löper med en årlig ränta om 6 procent.
• Räntan utbetalas den 15 december varje år (första gången 2010).
• Konverteringskursen är 30 kronor.
• Konvertering till aktier kan ske löpande fram till och med den 30 november 2012 med kvartalsvis registrering vid Bolagsverket.
• LinkMed kommer att ansöka om notering av konvertiblerna på NASDAQ OMX Stockholm(www.linkmed.se)

För att förstå en konvertibel läs yxhuggs inlägg ang. detta

http://www.redeye.se/aktiebloggen/3506/vardering-av-konvertibel-exempel

Lyckas man i USA under det kommande året kommer det att inbringa betydligt mer intäkter. Detta är en växande marknad då man hela tiden hittar nya områden för stamcellstransplantationer, och organtransplantationerna ökar också för varje år.

Man har för avsikt att göra några exits under de kommande åren men enligt VD är det svårt att sia om ifall det kommer att ske inom den närmsta tiden eller om det kommer att dröja längre.

Enligt VD har köparna ändrat beteende i och med den finasiella krisen och ofta måste man driva preparatet genom en fas II studie innan köparna är villiga att "lätta på lädret".

Men det är något som kan ändras när konjunkturen vänder, vissa affärer har gjorts på prekliniska preparat den senaste tiden.

Finns det då anledning att köpa Linkmed?

Man måste enligt mig bevisa under det kommande året att man kan göra en exit eller flera för att på så sätt visa att man kan genomföra den affärsidé man har. En möjlighet VD flaggade för var att möjlighet att knoppa av Olerup/Absorber och börsintroducera dem, vilket skulle generera mervärde för aktieägarna.Det skulle enligt VD återigen vara ett bra börsbolag med starkt kassaflöde och vinst.

En del av bolagen har eller kommer inom kort att börja sälja sina produkter, men än så länge vet man inte i vilken utsträckning, och vilka intäkter som kommer att genereras.

Linkmed kommer knappast att vara någon kursraket den närmaste tiden, men gör man en bra exit ser genast läget bättre ut enligt mitt sätt att se det.

Jag äger själv aktier i bolaget och kommer behålla dem.

Kommer även att teckna konvertiblerna.

Troligen kommer aktien att pressas under emissionstiden, vilket i så fall kan ge en bra ingångsnivå i aktien.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?