Post entry

Vad händer med Lappland Goldminers?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag meddelade ledningen i klassiskt Lappland Goldminers manér att man avbryter arbetet med Ersmarksgruvan. Det berodde på felaktigt uppskattade guldhalter i malmen. Precis det som hände 2009 med Fäbodliden.

Ersmarksberget ska inte bli gruva, däremot vad som händer med anrikningsverket och området är intressant. Men det var en sur smäll att inte Ersmarksberget startas enligt plan. Men vissa ljusglimtar finns det. Enligt den "nya" VD:n efter Kjell som petades eller hoppade av finns det fortfarande stor potential i området. Lappland Goldminers har stora fyndigheter kring Blaiken och om det innebär att bryta dessa och anrika i Blaikenverket småskaligt är det bra. Att ha ett stående anrikningsverk utan nytta som bara kostar pengar är till ingen nytta.

Hur går det i Pahtavaraa, under Q3 investerades det kraftigt. Man har också avtalat fram nytt driftsavtal med befintlig entrepenör. Ett avtal värt 20 miljoner Euro. Samtidigt tar man Länsi i drift och det pågår 13000 meter diamantborrning omkring Pahtavara.

Idag meddelades det också att lönsamhetstudien för Fäbodliden ska göras klar. I våras uppdaterade man också den efter ytterligare borrning då mer guld hittats.

Att köpa Lappland Goldminers vid en kurs under 2 kr är billigt. Själv ligger jag back nu men det som en gång drev upp Lappland Goldminers kurs till skyarna var just Fäbodliden. Det är också den stora potentialen enligt flera bedömmare i Lappland Goldminers.

Nu är också guldpriset högt vilket gör att det är möjligt att det är lönsamt att driva en gruva i Fäbodliden!

Däremot botten i aktien är kring 1.80-2,20 så ett köp nu kan löna sig i väntan på nyheter. Om vad som händer med Blaikenverket, Pahtavara samt Fäbodliden!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?