Post entry

Surt i Naur: Uppdaterad tillägnad Naurkyrkan

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ja, Naur tar in ännu mer pengar, suck Eftersom jag var en av dem som förutsåg förra NE i Feb 2012 så skriver jag en kommentar. Fick en del skit för det. Men övertygade flertalet Naurister att köpa Africa Oil istället. Men dagens Naur besked är katastrof. Vem kunde anat? Nu väntar konkurs tror jag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idag kom besked att Naur tar in hundratals miljoner dollar i NE.

Alltså drygt 2,5 miljarder kronor. Samtidigt skrivs Capex upp. Samtidigt verkar Naur forumen trott på högre kurser och verkar helt bli tagna på toaletten i denna gruvkatastrof.

Några olyckskorpar inklusive mig själv har rekat sälj i naur bland inlägg.

Så tag och släng naur i papperskorgen och köp

1 LapplandGoldminers: Guldbolaget vänder till vinst och investerar de 122 miljoner som man tog in två år sedan i offensiv konveribel emission framgångsrikt. Pengarna har gått till att slutföra en DFS över Fäboliden som visar att en gruva där har god lönsamhet. Man har inte legat på latsidan med att hitta partner och finansiärer till projektet. Sedan Ca Mars förra året har ledningen i LapplandGoldminers arbetat med detta. I en kommentar om detta säger den kommentar sparsamme Henrik Grind.

-Vi har inte varit helt overksamma.

Det var i dec och han sade framåt Feb och definitivt inom ett halvår kommer tydlig info om JV i LapplandGoldminers Fäboliden AB.

Det andra trigger är Länsi som betyder väst på finska. Guldfynden som gjordes i ett begränsat område är bland de största i Europa 2013. Den erkänt duktiga Warren Pratt som är strukturgeolog. Kallade fynden "Amazing. Dessa har nu provbrytits och bör vara i drift framöver. Det resulterar i att ingående guldhalt inte är 1,1,1-3 g Au/ton i Pahtavaara utan högre. Det är värt att notera att guldfynden var alla kring 5 g Au/ton. Fyndet var så bra att LG omedelbart riktade orter och grävare mot mineraliseringarna.

Sedan har LG inte stor risk att genomföra en grym NE likt NE i Naur, PaRe och Nomi. Företag som gjort det för att överleva. Konvertibel lånet på 122 miljoner bör gå att omförhandla eller förlänga. Nu när LG snarare ökar sitt positiva kassaflöde. Att lösa in en konvertibel är en helt annan sak i ett gruvbolag med bra kassaflöde jämfört med konkursbon som Naur mfl.

Efter jag rekat har LapplandGoldminers stigit från 1,10 till 1,64 som topp. Idag 28/1 stängde den efter ha gått ned -8% i samband med Naur konkursen där oroliga småsparare sålt. Ett stöd på 1,33 är påtagligt nu. En mycket bra nivå att stiga in i LG nu. Ett vidare uppgång mot 2 kr minst indikeras.

2 Africa Oil bör komma med flödesresultat från Twiga-1. Sedan går rykten att PaiPai är träff. MSI tankar som tusan igen och bankerna rekar köp och har AOI som toppköp.

Bör stiga mot 80-90 kr eller MER vid bra nyheter. Nedsidan är begränsad eftersom substansen håller kursen uppe. Ett mardrömsresultat från Twiga kan sänka kursen. Men flödena uppskattat ändå vara vet vi 2000-3000 fat olja per dag.

2 Endomines rekade jag i början av Januari. Sedan kom info om nya guldfynd längs den "karelska guldlinjen". Ett grönstensbälte som liknar ett område i Australien där det finns enorma mängder guld. Endomines kom också med en stark prod rapport för Q4 2012 och levererade 270 kg guld när de började bryta områden med höga guldhalter. Kom ihåg att det är exakt det som LG gör nu i Länsi.

Idag 28/1 kom Endomines med ett PM pm produktionshöjning. Tror att Endo fortsätter stiga mot 10 kr igen. ca 900 miljoner i börsvärde på sikt.

Det beror helt på produktionshöjningarna. Nordic Mines värderades till 2,3 miljarder ett tag när de pumpat marknaden med 3,8 ton guld per år i produktion. Så självklart kan marknaden kraftigt uppvärdera guldföretag. Exakt det som kommer hända framöver i Endomines och LapplandGoldminers. Snarare sker nog det omvända i Nordic Mines där en kraftig nedvärdering lär komma framöver

Sedan min rek i jan har Endomines stigit ca 35 %..

Beowulf Mining som snart inleder provbrytning. Jag tror Beowulfmining blir en lönsam gruva tidigare än Naur med tanke på de ständiga fördyringarna, lånen och nu lägre lönsamhet. Beowulfs kallak fyndighet har utvalts som riksintresse vilket inte Naurs uppblåsta projekt inte har.

Beowulf har mycket bättre logistiska möjligheter än Naur.

Med tanke på katastrofen i Naur har KopparBerg rasat kraftigt vilket gör att jag råder försiktighet i järnmalmsjuniorer. Men tror ändå att Beowulf Mining kommer stiga kraftigt i år. Provbrytningen som sker snart lär höja kursen markant.

Upp 45 % sedan jag rekade den i Jan.

Alla dessa bolag tror jag gör ett grymt 2013.

Väl mött!

/Bjaen Trading

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?