Post entry

Raket i LapplandGold eller sump i Nordic Mines, Your call!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sällan har jag sett så tydliga köplägen nu i veckan som kommer och början av 2013 i två guldaktier på börsen. Det handlar om välja mellan "troligen" raket i LapplandGoldminers eller sump i Nordic Mines

I Nordic Mines ska en kraftfull nyemission göras. Aktiekapitalet utökas med ggr 3. Vid ägo av en aktie får man köpa tre till på kurs 1.10 (1:3)

Det innebär att aktien kommer gå ned dit oavsett vad alla haussare på placera eller BS skriver om Nomi. Det finns inget fall där aktien inte gått ned nästan till NE kurs vid en sådan kraftig nyemission som Nordic Mines ska göra. Kursen kommer gå ned en bit under 2 kr, mot ca 1,50 tror jag med en snabb dipp mot 1,10.

Att aktier vid en kraftig NE går ned är LAG och det finns INGA exempel vad jag vet på så kraftiga NE som inte inneburit katastrof för aktieägarna. Ändå är det ironiskt nog pumpande haussare som tror aktien ska stiga från dagens kurs på ca 3 kr. Aktien ska rasa minst 60% i närtid.

Två välkända historisk fall är PARE och Naur. Naturligtvis finns det flertalet andra exempel. På företag som det är på väg att gå åt helvete för och som måste göra en grotesk nyemission.

När NE är klar är börsvärdet då ca 600 miljoner. Vilket innebär att uppsidan är begränsad. Då ska företaget bygga om i verket vilket gör att tillgängligheten blir tillfälligt sämre. Vilket i sin tur innebär tillfälligt sämre guldproduktion. I dec kommer prod. vara sämre likväl jämfört med det usla rekordet på 120 kg guld i nov med hänsyn till tidigare prognoser.

Under denna tiden kommer Nomi kosta skjortan och göra ca -70 miljoner i förlust per kvartal. Först framåt mars när investeringarna är klara och Nomi kan höja guldprodulktionen kan ett köp vara värt chansningen.

När de tänkta investeringarna i form av en till kross och nyinstallerad sidomatning är klara har tiden runnit iväg till möjlig vår. Vilket innebär jan-april med olönsam guldproduktion. Hur har det gått med kassan då, med ett företag som går oerhört med minus. Ytterligare en nyemission med 25% utspädning med aktieras som följd.

Innan är det snarare en blåsning.

I LapplandGoldminers som stigit 100% sedan jag mfl. insatta traders rekat den, släpps en sk. lönsamhetstudie över Sveriges största guldfyndighet.

Att rapporten är positiv är uppenbart för info som släpptes i somras visade på klart bättre möjligheter vid gruvdrift i Fäboliden.

När DFS:en (lönsamhetstudien) släpps kommer aktien troligen stiga likt en raket.

Om man vill vara en aktieidiot är ett köp i Nordic Mines att föredra innan nyemissionen än i LapplandGoldminers nu till veckan som kommer. Om man inte tänkt vara med i nyemissionen för Nordic Mines.

Den nya guldfynden utanför Pahtavaara, samt en ny positiv lönsamhetstudien över Fäboliden. Kommer föra LapplandGoldminers till helt andra värderingar innan jul eller senare.

De som samtidigt tror Nordic Mines inte ska ned mot NE är klockrena aktieidioter och borde inte hålla på med aktier överhuvudtaget. Ett sådant total korkade resonemang har jag bland annat stött på bland Petrogrands mytomaner. Som inbillade varandra att Petrogrand hittat massa olja i sina värdelösa licenser.

Jag väljer julklappen LapplandGoldminers, och jag tycker synd om aktieidioten som blir lurad eller väljer att köpa konkursbolaget Nordic Mines!

Väl Mött

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?