Post entry

Ett köp i LapplandGoldminers, betydligt bättre än NordicMines!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nordic Mines kurs kommer att gå i sidled flera månader. Det som kan lyfta kursen är att produktionen ökar. Det kan den endast göra när de annonserade investeringarna är klara och intrimmade. Dessutom med tanke på Nomi:s kalkonproduktion hittils. Kan man undra om guldhalterna ändå bestämmer trots allt. Samtidigt har marknaden helt underskattat guldfyndet som gjordes utanför Pahtavaara i okt. Därför bör produktionen från Pahtavaara bli ca 2-3 ton guld per år framöver. När den nya fyndigheten kartlagts och malmberäknats.

Guldhalterna bestämmer i en guldgruva. Det har Nordic Mines fått bittert erfara med för mycket gråberg. Gruvan har blivit ett grustag snarare än guldgruva.

När guldhalterna får bestämma är LapplandGoldminers högintressant. Tack vare nyheten om guldfyndet som man gjorde 100 m väster om gruvan.

Kunskapen och betydelsen av det fyndet har inte sjunkigt in i marknaden. Men jag mfl. som varit med ett tag. Inser att det betyder oerhört för LapplandGoldminers. Det betyder till och med mer än Fäboliden.

De som vill veta, kika på filmen på LapplandGoldminers hemsida till slutet. Samt läs PM:et om guldfyndet och borrhålsdatan.

I den fyndigheten är guldhalterna högre än Endomines i snitt. Samt det kan brytas i dagbrott vilket är det billigaste. Dessutom ligger Pahtavaara anrikningsverk nära. Troligen är detta en större fortsättning eller början på en befintlig eller nya större guldmineraliseringar.

Film: http://websystem.3dg.se/3dg/files/1344/pahtavaara%20exploration_low_resolution.mp4

PM http://www.bequoted.com/investor/company/documents/lapplandgoldminers_press_121017.pdf

Pahtavaara anrikningsverk har hög kapacitet. Om man matar in malm med högre guldhalt. Får LG betydligt mer guld.

Detta ger slutsatsen att:

LapplandGoldminers kommer producera betydligt mer guld både billigare med högre produktion. Än dagens. Om de skyfflar in halter med snitt 3 g Au/ton kan de plötsligt nästan tre dubbla produktionen. I framtiden kan därför Pahtavaara närma sig en årsproduktion om 2-3 ton guld per år.

Någon annan slutsats kan jag ej dra. Naturligtvis måste man borra mer. Men redan nu prospekteras det för fullt i det nya guldfyndet.

Tror också att vi kommer höra mycket mer om guldfyndet framöver.

Sedan är värderingen med tanke på detta och Fäboliden helt för låg.

Ett köp i LapplandGoldminers framstår jag som självklart jämfört med NordicMines där man bör avstå.

Sedan bör man ha i åtanke att färdig lönsamhetsstudie presenteras inom kort i Dec. De som har lite koll vet vilken resa Nomi fick i sin börskurs när det blev klart att Laivagruvan ska anläggas. När Nomi börsnoterades första gången var kursen också då tror jag på 300-500 miljoner. Jämför med LG som har Pahtavaara med stabil guldproduktion samt nytt superfynd,.

Samtidigt är omsättningen och popularitet högre i Nomi tråkigt nog :(

Samt dras LG med en äldre tråkig historik av brutna löften. Men man bör komma ihåg att dagens ledning för LG är helt annorlunda. Men fd Boliden, Nordkalk VD:n Henrik Grind.

Min slutsats är att LG inte kommer vara så billig länge till. Marknaden kommer snart komma underfund vilket billigt guldägg LG är.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?