Post entry

Stor marknadsrabatt i Kopy Goldfields, öppnar upp för en extremt god risk/reward sett till verkligt värde.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kopy Goldfields omstrukturering som har vart högst nödvändig och tagit företaget på rätt köl har gjort att man synliggjort värden och att man gått in i 2014 starkare än någonsin. Spekulerade en del tidigare om Kopy Goldfields innan de nådde avsiktsförklaringarna i Kavkaz, Prodolny och i Krasny på följande länk: http://www.redeye.se/analys/userreport/undervarderad-ar-bara-fornamnet

Nu har dessa avsiktsförklaringar gjorts och aktien har nog aldrig vart så här populär, omsättningen var väldigt givande att se i samband med nyhetssläppet som skedde i slutet på November.
Nu har de gått en liten tid och marknaden verkar av kursen att dömma gjort ett stort generalfel igen, aktien handlas till kraftig rabatt och detta är sådant som gör aktiehandel så intressant, när risk/reward gör att man bara måste gå in i ett papper.

De finns idag lite drygt 30,2 miljoner aktier i bolaget och man är när pengarna trillar in för Kavkaz, Prodolny och samt när JV avtalet med GV Gold för Krasny går igenom finansierat för hela 2014, där ingen ytterligare kapitalanskaffning är nödvändig. Med dagens kurs på 1.49 kr (i skrivande stund) så värderas bolaget endast till 45 miljoner kr eller knappt 7 MUSD. Detta skall ställas i korrelation till den joint venture avsiktsförklaringen med GV Gold i Krasny där ett av Rysslands mest snabbväxande guldproducerande företag gjort en avsiktsförklaring om att investera totalt 9 MUSD i detta projekt initialt eller totalt 58 miljoner kr för att få ett ägande på 51% i just den licensen.

Krasny är den licens man kommit längst med och där bolaget har en mineralresurser på 1,3Muns. En licens som GV Gold skall stå för alla prospekteringskostnader under hela året 2014 med preliminär start i Mars då lite mildare väder förhoppningsvis råder. Dessa planerade borrningar skall ligga till grund för en reservrapport som ska kartlägga hur produktionsmöjligheterna kan komma att bli samt att möjliggöra licensen som garant för framtida lån när man fastställt lönsamheten i projektet.

Inom väldigt nära tid kommer avsiktsförhandlingen för Kavkaz och Prodolny gå i hamn till avtal, man får då in 9 miljoner kr till kassan för dessa licenser man sålt. Man har efter detta 11 licenser kvar och man har ytterligare en avsiktförklaring som man vill skall gå i hamn som då tillför ytterligare 6,5 miljoner kontant initialt samt att man fyller på bolagets prospekteringsutgifter under hela 2014 med 39 miljoner kr (6 MUSD) och i avtalet beroende på hur reservrapporten blir i utgången av 2014 när den beräknas vara klar kan tillföra ytterligare en kontant inbetalning på 13 miljoner kr eller 2 MUSD. Se vidare i detta nyhetssläpp som redogjort detta tydligt i följande länk: http://www.redeye.se/analys/today/kopy-goldfields-imponerande-avtal-krasny

Alltså Kopy Goldfields kostar idag totalt 45 miljoner och man har en kassa nu i Q1-2014 när avtalen går i lås (som vi väntar på nyhetssläpp om) på drygt 15 miljoner kr, och man fyller på sin "prospekteringskassa" med 39 miljoner kr. Totalt kan man indirekt säga att man har en kassa på nära 55 miljoner kr, dessutom har man 10 licenser till som man äger till 100% och man har ändå kvar 49% utav Krasny som redan nu då uppenbarligen är värderat marknadsmässigt till 58,5 miljoner kr utav GV Gold i detta skede. Ett värde som väntas öka marknadsmässigt om guldpriset återhämtar sig och om man lyckas bevisa fram en stor del reserver efter prospekteringsprogramet under året.

Varför har då kursen gått ner på senare tid? En stor anledning är vinsthemtagningar och för att stora utförsäljningar har skett av en aktör BRC (Barclays). När Eldorado Gold kom in i Kopy så gjorde man det för att få in en fot i Ryssland som har kommit att bli ett av de länder i världen som har absolut störst guldtillgångar i mark potentielt. Chansen att springa på en elefant är god i Ryssland och Irkutskregionen. Man ligger bara 15 mil ifrån Sukhoy Log (60 Moz fyndighet) som har snarlik geologi med licenserna man förvärvade i December 2012. De Norra Territoriet... Nu börjar det bli väldigt intressant...

Eldorado kom in i Kopy efter 2 riktade emissioner och man betalade först 29 miljoner kronor och förvärvade 29% utav aktierna, totalt 2,7 miljoner aktier. Efter dehär har de skett 3 stycken emissioner och man valde att som huvudägare att fylla på i de två första så man hade drygt 6,6 miljoner aktier. I senaste emissionen som var i somras så hände något.. Man valde att inte fylla på i denna emission och deras ägandeandel var då nere i 22% av aktiestocken.

Man har när man kom in i Kopy Goldfields hela tiden vart intresserad utav Norra Territoriumet och licenserna där. Man har alla förutsättningar för att finna jättetillgångar i denna region. Dessa licenser förvärvades som sagt Dec 2012 och Eldorado har från denna tid fram till september 2013 haft två stycken geologer tillsammans med Kopys geologer i en teknisk grupp. Man har kartlagt och skaffat sig all den info man behöver om licenserna under denna tid. Kopy som inte vill späda ut antalet aktier mera och man vill dra ner sina utgifter för 2014 och de finns inte utrymme för mer seismik och prospektering i de outforskade licenserna i Norr. Detta går stick i stäv med Eldorado, som är en jätte i guldindustrin och där de norra territoriet är de licenser som passar Eldorados kostym bäst. Krasny och övriga licenser bortsett de i norr är licenser som är stora för små och medelstora bolag och passar dem att utveckla. Men Eldorado kan inte ha inte den makten att driva igenom sina krav/önskomål om att prospektera i Norr när man bara har en ägandedel på 22% i bolaget. Hade de valt att fylla på och köpa ännu mer aktier så har inte Kopy som bolag den kassa som krävs för att utföra de prospekteringarna där och bevisa resurserna som kan finnas och Kopy hade vart tvungna att späda ut antalet aktier via fler emissioner vilket Kopy inte vill. Dessutom hade kursen stuckit rejält uppåt om Eldorado vart tvungna att köpa aktierna på öppna marknaden då de inte finns säljare för de stora volymerna de hade inneburit. Dessutom söker man just nu en stor INTERNATIONELL partner där som kan driva detta projektet vidare. Kanske blir de en liknande JV här som med GV Gold och där köparen kommer att köpa in sig i licensen, ge en handpenning och stå för prospekteringsutgifterna. En win win i min bok.

De spekuleras nu vilt i att Eldorado har som enda utväg att sälja ut sitt ägande i bolaget och antalet har minskat efter avsiktsförklaringarna som kablades ut i November. Man hade per Dec 2013 i ägarstrukturen på hemsidan http://www.kopygoldfields.com/investor-relations/the-share/shareholder-structure/ ett innehav på 9% eller lite drygt 2,7 miljoner aktier. BRC (Allra säkrast Eldorado, då BRC inte har köpt på öppna marknaden och då de är så stora volymer) har under denna tid från slutet på November fram till dess sålt 3,9 miljoner aktier till ett uppskattat genomsnittspris på 2kr och frigjort då ca 8 miljoner kr. BRC har efter 30 Dec 2013 sålt ytterligare för drygt 1,3 miljoner kr under januari, uppskattat genomsnittspris på 1,75 kr/aktie motsvarar nästan 800k aktier, så de borde "bara" ha 1,9 miljoner aktier kvar. Om Eldorado säljer ut hela sitt innehav så betyder det att man är då fri att enbart köpa in sig i de stora licenserna i Norr. Möjlighet att bli operatör och speeda upp aktiviteterna där genom att själva stå för utgifterna med prospektering, enligt typiska avtal i branschen. Man får dessutom ett mycket större ägande, beroende på hur avtalet ser ut skulle kunna förvärva drygt 50-80% utav licenserna vilket man aldrig hade haft möjlighet till annars som huvudägare i Kopy. Deras geologer har all den info de behöver i.o.m att de har studerat licenserna under över 2 års tid så de har bra koll på vilka licenser som passar dem.
Intressat också att Kopys finsnschef Tim Carlsson nämner 12 minuter in i filmen att de söker en stor INTERNATIONELL partner i dessa licenser i Norra territoriet. http://www.redeye.se/webcast/investor-forum-stockholm-131210-kopy-goldfields som hölls den 13 december 2013. Kan de vara Eldorado Gold? Ja mycket troligt, en lågoddsare. 18 minuter in i presentationen så nämns det att området är identifierat med huvudägarna Eldorado Gold och med bla deras geologer, där nämns det att de är ett högt potentiellt område att finna en elefant. Mycket historiskt alluvialt guld men väldigt begränsad bergsprospektering som Kopy jobbar efter och något som vart väldigt släpande i dessa regioner. Där man historiskt inte kartlagt potentialen på djupet som i många andra områden i världen. Derför lockar Ryssland många stora internationella bolag. När man tidigare i vinter presenterade och hade en monter på Mines & Money i London så utgjorde de ett stort intresse från internationella aktörer för dessa licenser, så att de kommer ske något avtal med dessa inom överskådlig framtid är väldigt troligt. Nu har dessutom guldpriset stabiliserat och legat kring dessa nivåer under en längre perioden vilket gett potentiella investerare de lugn som guldmarknaden tidigare behövt.

Ponera om att guldpriset går upp låt säga 150-250$/uns till 1400-1500$/uns så kommer de bli en häftig hävstångseffekt för alla guldbolag world wide och aldrig tidigare enligt marknadsexperter som har vart verksamma i branschen så har man inte sett denna typen av rabatt som marknaden har gett på bolagen. Många bolag har sjunkit omotiverat mycket och de bolagen som håller huvudet över vattnet kommer få en häftig utväxling framöver. Kopy som har omorganiserat och lagt upp nya strategier har gjort alla rätt hittills under ett 2013 som vart väldigt tufft, så har man ändå ridit ut stormen på ett anmärkningsvärt bra sätt.

Kurs: 1,49 kr eller 45 miljoner kr i börsvärde.

Kassa:
Avtal Kavkaz Prodolny= 0,30 kr netto in i kassan i kurs. Sker snart.
Krasny avtal= 1,52-1,98 kr i kurs netto in i kassan beroende på reservrapport. Sker inom en dryg månad.
Licenser: 49% av Krasny fortfarande kvar= marknadsvärde via GV Gold just nu vad de betalat för att ev erhålla 51% motsvarar 1,48-1,94 i kurs ytterligare.
Övriga 10 licenser bla Kopylovskoye (som man söker partner till eller att bli helt utköpt från i detta nu due delligens gjord utav aktörer.)
Norra territoriet http://bequoted.com/webtools/press/details.aspx?Id=5652&ecss=http://www.kopylovskoye.com/globals/themes/kopylovskoye/stylesheets/pressreleaser.css söker man också en internationell partner till. Även dessa har ett visst värde även om man inte bevisat några tillgångar, ännu bör tilläggas.
Riskat värde= 3,3 kr som lägst och 4,22 i de övre inervallet. Då har ja inte tagit hänsyn till övriga 10 licenser däribland Norra territoriet och Kopylovskoye som är värt X-antal i kurs..

Bolaget är värt långt högre än vad marknaden säger, och de är få bolag på de svenska börslistorna som kan mäta sig med Kopy när de gäller undervärderad sett till tillgångar på en överlag högt värderad börs. 120%-183% uppsida från nuvarande nivå + övriga licenser som jag inte bakat in ett smack för, men de borde rimligen motsvara ca 0,6 kr i kurs ytterligare minst. Aktien är dessutom översåld sett till RSI och verkar ha bottnat kring denna nivån för denna gången. När vissa påstår att mycket är inprisat i rådande kurs så har de FEL!

Jag tycker personligen att Kopy är en given kandidat på kort som lång sikt under 2014, då det ligger en hel del triggers på både väldigt kort sikt, medelång och lång sikt.

Tack för att ni läste.
Med vänlig hälsning //RiKa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?