Post entry

Kopy Goldfields en möjlig mångdubblare.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ett svenskt bolag verksamt inom guldprospektering i Ryssland men har som mål att starta en relativt hög produktion iförhållande till dagens börsvärde på cirka 30 miljoner kr med dagens kurs. Man prospekterar för fullt i Irkutskområdet (Lena Goldfields) där man har en rad lovande prospekt i ett högintressant område där man har utvunnit alluvialt guld i över 150 års tid men där man under de senaste tio åren börjat borra sig till guldfyndigheter för att senare utvinna det.

Guld skall inte förknippas med olja/gas som finns i Ryssland som är strikt reglerat. Tex så står ca 50 av allt producerande ifrån internationella bolag som är verksamma i landet. Man har som mål att under 2013 bevisa guld i fler strukturer som gett goda inikationer tidigare. De viktigare blockens resurser har utvärderats utav 3:e part utav JORC och inte enligt rysk standard vilket är mycket positivt, och ger en mer rättvisande resursbas.

Bolaget är noterat på First North och vart det i snart 3 år. I skrivande stund så handlas aktien i under 1 kr, och legat som lägst i år efter en snabb dippner till 0,64 kr och för bara ett år sedan låg på över 3,5 SEK i kurs, https://www.avanza.se/aza/aktieroptioner/kurslistor/aktie.jsp?orderbookId=272787
En längre 3 års graf bekräftar att kursen har slaktats omotiverat mycket på senare år, en rad nyemissioner har behövts för att förvärva licensandelar och prospektera dessa. För alla dessa bolag innan man har produktion måste man få in kapital, och man tar inga räntebärande lån i denna fas man är i nu. Senast förra året så förvärvade man en licens genom auktion som bolaget själva och huvudägaren Eldorado tror väldigt mycket på att de kan finnas stora mängder guld och där en möjlig guldelefant kan finnas gömd, denna ligger i trend med en utav världens största guldtillgång som som heter "The giant" Sukhoi Log, mer finns att läsa om denna licensen i bifogad pdf. http://www.smedg.org.au/apr03BryceWood.pdf. Kopy Goldfields licenser ligger bara 150 km ifrån denna stora tillgång vilket ger licenserna stor potential.

Huvudägare då, nu börjar det bli riktigt intressant, antagna siffror är ifrån Juli månad i år. På ca 29 % som klart största ägare är Eldorado Gold Corp, för er som inte vet är detta ett stort kanadensiskt bolag som har ett börsvärde på över 6 Miljarder CAD och är en stor spelare på den internationella marknaden. 8.10 min in i denna film http://www.redeye.se/webcast/exploration-production-seminar-20130320-kopy-goldfields så är ett litet citat från Eldorado och lite kommentarer kring deras verksamhet, utav Tim Carlsson som är CFO. Man köpte in sig när Kopy Goldfields låg på 7kr men köpte in sig med premiumpris på 10 respektive 12kr. Ingen liten aktör iförhållande till Kopy Goldfields. En annan intressant ägare som är känd i guldbranschen och som följt bolaget under en längre tid och äger nu drygt 6 % utav aktierna är Markus Elsässer som är en tysk investerare, bla med förflutet i Artic Gold. Där han nyligen fyllt på med över 400k aktier till, flera andra i ledenande/insynsposition har själva fyllt på med mycket aktier i sommar månad enl. www.kopygoldfields.com/investor-relations/the-share/insider-list/ vilket ger en tydlig signal om att bolaget borde värderas uppåt. Styrelseinformation finns i filmen jag bifogat och ca 20.20 min in i den.

Man har ett 15 tal block som man äger till 100%, två mindre utforskade block skall lämnas tillbaka enligt pressmedelandet förra månaden https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2013/08/16/kopy-goldfields-kopy-goldfields-returns-two-prospecting-licenses-reducing-exploration-spending-and-preserving-cash.html och man skall fokusera på vissa licenser som man kommit klart längre med eller som man tror sig kommer ge en betydande produktion/resursökning i framtiden. En del block har man sagt kommer att farmas ut alt. minska sitt ägande i beroende på vad som ger bäst avkastning för bolaget/aktieägarna, och då ingå JV med andra aktörer. Känns tryggt med Eldorado som huvudägare, de gick in för några år sedan när kursen låg betydligt högre och de kan nu ställa krav, och ge all den kunskap de besitter rent tekniskt och när det skall gå i produktion, lättare att förhandla till sig fördelaktiga lån eller hitta investerare i emissioner och liknande.

Guldprisets påverkan, även om man inte producerar så har priset stor påverkan då man räknar på hur lönsamma projekten är, senaste halvåret har guldpriset gått ner ca 20% och har ju givitvis haft påverkan på kursen det också. Tror man på ett stigande guldpris på nuvarande kursnivå så är detta bolag högintressant, tvärtom vid negativ utveckling. Guldpriset har på 1 års tid ramlat ner från över 1750 USD/troy oz ner till under 1200 tidigare i sommar och har haft sedan mitten på sommaren en uppåtgående trend och ligger nu kring 1350. Lite trender över guldpriset --> www.infomine.com/investment/metal-prices/gold/

Listat en del possitivt kring bolaget men finns såklart en del minus också.
Minus: -Ryssland och byråkratin, men man har en bra VD som är väl insatt med detta.
-För många block just nu. (Kan generera betydande intäkter vid utfarmning dock, vilket de förs diskussioner om fortlöpande där de kan utgöra en stor trigger för aktiekursen då utgifter minskar och kassan kommer stärkas)
-Ingen produktion/kassaflöde, finns däremot licenser som man kommit långt med där man har haft positiv scoping studie i bla Krany.
-Gruvbranschen som helhet har fått negativ publicitet och från många småsparare som bränt sig i tex Northland, vilket skrämmer många (Kommer inte alltid att vara så över tid såklart)

Ur årets halvårsrapport för den som är intresserad finns mycket att läsa -->http://www.kopygoldfields.com/sitespecific/kopylovskoye/files/q2_report_2013_swe_final.pdf bla följande "I april tillkännagavs en preliminär förstudie (s.k. scoping study) av Krasny-fyndigheten. Studien visar att förutsättningar finns för dagbrottsproduktion av 60 koz guld per år under 18 år med 360 miljoner USD i fritt kassaflöde."
"Diskonterat projektvärde (NPV): 192 miljoner USD vid 5% diskonteringsränta (101 miljoner USD i NPV vid 10%)"

Alltså bolaget har ett börsvärde på cirka 30 miljoner kronor. Man har en kassa nu på ca 10 miljoner. Alltså värderas dessa 13 licenser till endast 20 miljoner. Man har guldresurser som absolut motiverar kurser långt över dagens. I vinter så kommer det förmodligen komma en hel del nyheter kring licenserna där jag ser JV/utfarmningar som extra intressanta, de ger aktieägarna en bra fingervisning om hur mycket tillgångarna kan vara värda, och dimper en sådan nyhet in idag att man ingått JV i några långt framskridna licenser och de inbringar mycket pengar ja då skall kursen ta stora kliv uppåt, risk/reward ser onekligen intressant ut och kan kursen stabilisera sig och bottna här kring 1 krona så finns stora möjligheter att göra bra avkastning i detta papper.

Mvh //RiKa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?