Post entry

Kopparbergs Bryggeri - dags att casha hem?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Så kom då bokslutet för småbolaget Kopparbergs Bryggeri och även om det inte blev riktigt så bra som jag hade trott i tidigare analyser så förklarar det ändå varför aktien gått upp långt över 100% på 2 år och fortfarande känns ganska försiktigt värderad. Med en vinst per aktie för 2010 på 1 kr och 52 öre är p/e-talet drygt 8 och med den nya utdelningen på 80 öre får man nu en direktavkastning på drygt 6 %. Balansräkningen har stärkts och det finns inte för närvarande någonting i verksamheten som känns särskilt riskabelt, utom möjligen att den stärkta kronan rimligen innebär sämre marginaler i utlandssatsningarna. (Jag noterar ett ganska negativt finansnetto.)

Jag tycker inte det vore konstigt om aktien uppvärderades till 14-15 kr i ett första steg och svaret på min egen inledande fråga är därför att jag fortfarande tycker aktien är en vettig placering på de här nivåerna. En uppvärdering med 20-30% känns inte långsökt och direktavkastningen ger en bra kudde.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?