Post entry

Köpläge i biopharma ?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Att läkemedelsaktier kan vara extra intressanta om man börjar bli lite orolig för konjunkturen är en sak. Men det finns även anledning att fundera på att investera i forskningsbolagen inom läkemedelssektorn, trots att dessa är i händerna på marknaden som kan fortsätta vara skakig. Hittills i år har sektorn tyngts av en del tveksamheter och negativa nyheter från ex. Diamyd och Karo Bio. Detta har smittat nästan alla bolagen i sektorn som haft det tungt.

Tittar man dock framåt mot fjärde kvartalet ser läget ut att kunna förändras avsevärt. Om man söker igenom pipeline och vad som ligger i korten för det fjärde kvartalet märks en betydligt höjd aktivitet som förväntas i form av studieresultat och avtalsväg. Förmodligen är det som komma skall i fjärde kvartalet den mest aktiva period i sektorns korta historia (här uppe i norden).

Tycker man ska hålla ögonen/investera i Genmab och Orexo som jag ser som första valen på resp. marknad. Hela sektorn kan tänkas utvecklas fint. Svårt att säga några direkta förlorare men jag skulle vara försiktig med ex. Neurosearch och de som hittills i år inte levererat alltför glädjande resultat.

Genomgång av förväntade väsentliga händelser under resten av året. Utöver detta kommer många studier att påbörjas.

Active Biotech har uttalat på ett tydligt sätt att man avser teckna ett partneravtal innan årets utgång för antingen ANYARA, TASQ eller 57-57. Min gissning är att det blir för TASQ och från en sådan affär förväntar jag mig ett paket om 150 – 200 miljoner dollar med kontantinsats om ca 20 - 25 miljoner dollar. Active kommer dessutom presentera data för RhuDex fasIIa-studier.

Bioinvent kommer redan i tredje kvartalet rapportera fas I-data för TB-402.

Biovitrum säger också att man vill teckna avtal i år. Man kommer att rapportera data från glaucom fas IIa, JB991 fas IIa och 5-HT fas I.

Epicept ska rapportera för två fas IIb-studier med sin smärtlindringskräm NP-1 och förhoppningsvis också fas I-data för EPC2407. Bolagets registreringsprocess väntas också fortsätta generera nyheter i takt med att detta fortskrider.

Genmab laddar för fas III-data för HuMax-CD4 och i inledningen av 2008 komma med data för HuMax-CD20.

Medivir kommer förmodligen redan under tredje kvartalet ut med studiedata för Lipsovir och under fjärde kvartalet för HCV PI och MIV-701. Dessutom är det troligt med nyheter från något av deras polymeras projekt där MIV-606 är mest betydelsefullt.

Neurosearch kommer att avrapportera TIPO-1 och TIPO-2 studierna med Tensofensive. Ett projekt som är mycket betydelsefullt för bolaget. Bra data öppnar för avtal senare i år.

Orexo kommer att avsluta studier med Sublinox, Rapinyl och OX17 (inte helt säkert de går ut med data för dessa direkt). Man har dessutom indikerat att avtal för OX17 skall komma i år.

Pharmexa kommer i slutskedet redovisa fas II-data för GV1001 mot levercancer. Dessutom kommer flera HIV-studier i fas I att rapporteras.

Topotarget kommer med FDA besked om Totect förhoppningsvis. Dessutom kommer fas II-data att presenteras för Baceca (Q3), Savicol (Q4), Belinostat (Q4) och APO866(Q4).

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?