Post entry

Köparna kommer in

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag räknade med en ganska snabb återhämtning redan i måndags. Idag ser vi tecken på ett ökat köpintresse från fonder och institutioner.

För varje dag som går så känns det som om saker och ting rättar till sig kring kreditoron även om det också poppar upp en del obehagliga överraskningar som kommentarer kring att IKB-smällen påverkat övriga tyska bankers anseende negativt.

På den positiva sidan kan nämnas att flera långsiktiga värdeinvesterare visar stort intresse för att investera direkt i subprime-lån eller i företag som tillhandahåller den här typen av krediter. I dagens FT går det att läsa om Wilbur Ross intresse. Han har specialiserat sig på investeringar i hårt utsatta företag. Han har som ett första steg lånat ut 50 MUSD till American Home Mortgages. Han nämner att detta åtagande endast utgör ett första lärosteg kring sektorn. Countrywide Financial steg kraftigt igår på uppgifter om Warren Buffett skulle kunna vara intresserad av att köpa upp företaget. Att flera välrenommerade investerare anmäler sitt intresse för problemkrediter i bostadssktorn signalerar att det finns tagare om priset är rätt.

Vi kan i dagens utgåva också läsa om Jim Paulsen på Wells Capital Management. Han tes är att turbulensen på marknaden inte är ett likviditetesproblem utan beror på känslor, allt som innehåller stavelsen subprime är totalt ute. det behövs bara känslomässiga förändringar för att lösa problemet. Han menar att företagens resultat och balansräkningar är starka vilket är det väsentliga.

I övrigt kan nämnas att räntorna på korta amerikanska statspapper rekylerar uppåt vilket indikerar minskad rädsla att hålla pengar hos övriga aktörer i banksystemet.

Bland egna affärer kan nämnas att jag var lite tidig med att sälja Oriflame (344,5). Det blev dock en härlig 20 kronorsresa. Har idag ackumulerat ytterligare i BE Group som jag tror kommer snart utifrån SSAB:s och hela sektorns styrka. Har också ökat i Rezidor där jag nu har snitt 50 blankt. Tog också tillbaka en liten position i HQ.

I övrigt är jag mycket nöjd med Insplanets rapport. Den visar att första kvartalets svaga resultat sannolikt var en engångsföreteelse. Mer om detta i en kommande analys.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?