Post entry

Kontigo – en framtida aktör inom e-hälsa?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Missbruk är tyvärr en sida av oss människor som alltid finns och alltid kommer finnas och även då behovet av lösningar för behandla och hjälpa missbrukare. Kontigo Care AB är ett bolag som med sin första Produkt Triple A ämnar att hjälpa alkoholmissbrukare att behandla sitt missbruk på ett nytt sätt jämför med tidigare traditionella behandlignar. Bolaget går en ljus framtid till mötes, i detta korta blogginlägg vill jag belysa vad jag gillar med kontigo och framförallt ett dolt värde som jag tror många förbisett.

Sammanfattning
För er som har läst på tidigare om Kontigo och har kunskap tidigare kan denna sammanfattning skippas utan att ni missar något. Kontigo Care AB är ett bolag från Uppsala grundat av serieentreprenören Daniel Benitez. Bolagets mission är att hjälpa människor att komma ur sitt missbruk och beroende, till en början ä rinriktningen alkoholmissbruk.

Kontinuetet och kontakt skulle jag vilja använda som de ledord bolaget kommunicerar ut vid presentation av sin lösning. Lösningen som jag talar om kallas triple A och består helt enkelt av en blåtands alkoholmätare som kopplas ihop med en mobil vilka båda skrivs ut till patienten.
Patienten skall med mobilen blåsa i mätaren på utsatta tider och ange närvaro vid utsatta möten/uppgifter och på så sätt fortgår behandlingen hela tiden och kontakten mellan patienten och teraupeten består utanför de sällsynta mötena som teraupeten normalt sett hinner med. Bolaget menar även att detta är den faktor som gör deras lösning lyckade det vill säga kontinueten som skapar ett mikrobeteende där missbrukaren återkommande påminner sig själv att vara nykter och alltid har en ständig kontaktyta.

Framtiden!
Den mesta information både från bolaget och i diverse forum har kretsat kring problematiken med alkoholmissbruk och kostnanderna det medför och den nya marken som Kontigo Cares lösning bryter i behandlingen. Värdet av denna verksamhet är stort utan att överdriva, däremot ser jag stora dolda värden i den ställning som bolaget kan komma att skaffa sig genom att man lyckas med det första terapiområdet alkoholmissbruk.

Det jag syftar till mina damer och herrar är webbplattformen bolaget tillhandahåller som har möjligheten att bli en stor aktör inom mHäsla/eHäsla. Redan idag jobbar man mot och med flertalet kommuner, landsting och har studien pågående med akademiska sjukhuset i Uppsala. Kontigo grottar sig djupare och djupare ned i vårdträsket och när fler och fler patieneter och institut väljer Kontigos lösning kommer delvis ett förtroende kapital att skapas men framförallt en beroendeställning gentemot kontigo där ramavtal och befintligt samarbete väger tungt när beslut skall fattas kring samarbeten för nya terapiområden.

Ponera att ett institut vill byta leverantör, det skulle resultera i att datan hos kontigo tappas och arbetet med att analysera patienterna missbruksmönster måste börjas om och sedermera anpassningen av behandlingen. Vidare kommer den data som bolaget äger bredda och förenkla det proaktiva arbetet genom datanalys där terapueter tillåts att se invdivduella beteendemönster och förhindra exempelvis återfall m.m.

Som jag nämnde kort här ovanär en av anledningarna till varför jag älskar plattformsfrågan skalbarheten det skapar mot andra terapiområden. Listan av missbruk som folk drabbas av är idag lång och sålänge bolaget finner möjligheter att mäta olika missbruk i likhet med alkoblås har de en enorm uppsida med en plattform som idag redan används för behandling av missbruk. Med andra ord är barriärerna för att koppla på nya terapiområden som jag ser det enbart hur man skall mäta andra missbruk på ett så bra sätt som möjligt.

Triggers!

Detta var som sagt en kommentar och ett nytt sätt att tänka kring Kontigo, Bolaget har inte sagt och kommer nog inte heller gå ut med massa nya terapiområden i närtid. Jag ser dock detta som ett stort dolt värde i detta fina bolag.

Triggers i närtid är dock en helt annan sak, här räknar jag kallt med att Q4 levererar flera nya avtal/samarbeten. Q4 som förövrigt är högsäsong i de flesta branscher är i synnerhet högsäsong när det gäller bolag som bedriver försäljning mot offentlig sektor

Andra triggers är att vi får mer information kring de tester/studier som bedrivs och resultaten från dessa om än dock bara halvtidstester eller vad man nu vill kalla det.

Slutsats
Huruvida Kontigo skall upp å snurra kring 100 lappen vet jag inte idag och är i stort sett omöjligt att sia om. Att det rör sig om dett fint bolag med en engagerad personal och bra produkt är jag helt säker på.

Som ni förstått av min blogg är jag övertygad om att deras lösnnig Triple A kommer lyckas men ser rejäl uppsida i framtiden och de terapiområden bolaget kan tänkas inkludera i sin plattform.

Jag har tagit plats med båda händerna och räknar med fina julklappar till hela familjen!

Länkar

Artiklar om alkoholmissbruk

http://www.accentmagasin.se/nykterhet/over-800-000-svenskar-ar-helnyktra/

http://www.accentmagasin.se/forskning/sa-manga-missbrukar-i-sverige-ny-unik-kartlaggning/

Akademiska Innovation http://www.akademiska.se/Verksamheter/Innovation-Akademiska/Pagaende-projekt/Kontigo-Care/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?