Post entry

Know IT- Uppköp hägrar bakom hörnet.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Know IT är det klockrenaste caset i den klockrenaste sektorn just nu, IT-konsulterna. Aktien handlas till P/E 7.2 på 2008, med en tillväxt på närmare 30% och rörelsemarginal på över 10%.

Bolaget har även många kunder i offentlig sektor och är alltså mindre konjunkturkänsligt än många konkurrenter. Dessutom löper många avtal under lång tid vilket minskar risken för stora svängningar i intäkterna. (Ett tydligt exempel är ju det ramavtal man tecknat med Lantmäteriverket)

Lägg därtill 5% direktavkastning och det faktum att bolaget inte har några starka ägare vilket gör den till ett av de hetaste uppköpscasen i sektorn. Detta faktum tar även Affärsvärlden upp i dagens nummer där de i Börsgolvet pekar ut Know IT som en uppköpsfavorit i sektorn. Upp till bevis om "Golvet" får rätt igen, jag har svårt att tro att Sigma och Tieto Enator blir de enda uppköpen i sektorn i år...

Visserligen är många IT-konsulter lågt värderade, men de som tillsammans med Know IT är billigast har antingen osäkrare intjäning eller lägre uppköpspotential.

Cybercom: Väldigt beroende av få stora kunder, bla. Ericsson. Dessutom tungt belånat och den höga styrräntan kommer att svida i finansnettot.

Softronic: Fint bolag men storägarna skulle aldrig släppa det och det vet pot. spekulanter om, alltså är ett bud inte särskilt troligt.

Addnode: Bästa alternativet till Know IT, dock är värderingen något högre och uppköpspotentialen lägre då Addnode har en stark ägare i form av Bisnode.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?