Post entry

Know IT - Rapportkommentar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Know IT AB Delårsrapport januari - mars 2008__· Know IT:s rörelseresultat ökade med 32 procent. Omsättningen ökade med 29 procent jämfört med 2007 · Rörelsemarginalen har förbättrats till 12,5 (12,3) procent trots färre__arbetsdagar jämfört med 2007 · Know IT har fortsatta framgångar inom bland annat Business__Intelligence. Know IT har erhållit uppdrag från Försäkringskassan till__ett värde av ca 55 MSEK. I bokslutskommunikén för 2007 framgick det att Knowit bedömde att efterfrågan för den kommande sexmånadersperioden kommer att vara fortsatt stark. Det kommer att råda fortsatt hög konkurrens om kvalificerad personal. Tillväxten fortsätter och rörelsemarginalen kommer att förbättras.

Rapporten var mycket positiv i alla led, höja marginalen och växa med 29% trots tidig påsk! Tieto Enator skrev i sin Q1 igår att påsken påverkat resultatet negativt. Utan tidig påsk hade vi troligtvis fått se omsättingsökning på närmare 32% och 13% rörelsemarginal vilket är fantastiskt.

Dessutom imponerande att stärka soliditeten trots man förvärvat så mycket och det faktum att man inte märker någon minskad efterfrågan, nyanställer samt har många trygga kunder i offentlig sektor. Q2 kommer bli fantastiskt och jag tycker inte det råder någa tvivel om att nå 7 kr VPA 2008 vilket ger ett p/e tal i dagsläget på 8.15 och då har jag inte ens justerat för den stora kassan på ca 4 kr/aktie. Kassajusterat p/e blir 7.57.

Detta för ett bolag som växer med 30% under hög lönsamhet och inte märker av någon avmattning alls. Dessutom direktavkastning på 5% ca och idag är sista dagen att handla aktien med rätt till utdelning á 2.75 kr/aktie så passa på!

P/E 13 minst borde vara motiverat vilket ger en riktkurs på 91 kr.

Hade jag haft tillgången till kapital hade jag utan tvekan gjort en privat LBO i Know IT till dessa nivåer :)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?