Post entry

Från Addnode till Know IT

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

IT-konsulterna Addnode och Know IT släppte idag sina delårsrapporter för det första kvartalet, och mina slutsatser går isär.

Addnodes rapport lämnade mycket att önska. Nettovinsten halverades och omsättningen sjönk med 9 % jämfört med året innan. Cyniskt som det må låta så är det svårt att hitta något positivt med rapporten. Fyra av fem affärsområden visade ett minskat resultat och antalet anställda minskade under kvartalet med en procent. Aktien dök med 10 % och detta gör bara läget knepigare. För sett med lite framförhållning är det inte omöjligt att aktien är ganska intressant. Men just nu kan jag inte få siffrorna att tala rätt språk, så jag väljer något motvilligt att sälja mina Addnode-aktier.

Min syn på Know IT är däremot den omvända. Know IT visade en vinstökning och en god omsättningsökning. Vidare talar man om att det börjar synas en ljusning på den annars så osäkra marknaden. Till skillnad från Addnode så har Know IT dessutom ökat antalet anställda, med drygt fyra procent under det första kvartalet.

Förutom att situationen måste anses se bättre ut för Know IT, så är Know IT enligt mina beräkningar dessutom lägre värderat än Addnode. Know IT har en värdering på inte mer än p/e 10. Jag har därför valt att sälja Addnode, och istället faktiskt öka i Know IT. Jag lär dock fortsätta följa Addnodes utveckling eftersom aktien skulle kunna bli intressant inför nästa år.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?