Post entry

Sälj och köp

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag erkänner utan omsvep att jag inte är någon ekonom. Jag har dock haft aktier och fonder under 2 tidigare kriser. Dom har följts av räddningspaket som i sin tur har följts av svängningar på börsen. Det handler som ni vet inte bara om ekonomi utan även om psykologi. Hursomhelst så har jag, med mina delvis bittra erfarenheter av detta, dessa 2 råd att ge:

1) Efter att börsen sjunkit kraftigt som den gjorde förra veckan så kom nu ett räddningspaket och börsen steg kraftigt. Denna stigning kommer att följas av en snar nedgång. Orsaken till det är att nerverna är spända och lär så förbli för en tid. En negativ nyhet till och det bär ned igen! Alltså, sälj den delen av portföljen som inte är långsiktig.

2) Köp på dig under nedgången i bra bolag som du tror på långsiktigt och som du tycker har en låg värdering (även efter en dag då börsen tillfälligt stigit). Köp lite då och då.

Dessa råd har värkt fram och kostat mig en del pengar. I denna "kris"har jag sålt allt (idag) utom:

- PA Resource - är lågt värderad och jag tror på aktien (på dessa nivåer)

- Klick Data - långsiktig placering i starkt bolag (där det fö saknas köpare)

- Unibet - långsiktig placering i starkt bolag

- Astra Z. - jag borde kanske sälja men aktien lär knappast sjunka mycket även om börsen gör eftersom många investerare flyttar till AZN i orostider.

Klick Data: http://www.redeye.se/aktiebloggen/7120/klick-data-raket-potential

PA Resource: http://www.va.se/vabors/2010/05/07/overdrivet-fall-i-pare/

Unibet: https://www.avanza.se/aza/press/press_article.jsp?article=143423

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?