Post entry

Kinnevik

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kärninnehaven är kassakor och tacksamma utdelare. Men en stor del av portföljen ser allt mer intressant ut och växer dessutom riktigt fort.

Byggandet i Sverige är anpassat för en befolkning på 55 milj människor. Gammal centrumbebyggelse töms till förmån för gigantiska köpcentra utmed motorvägarna. Områden som är planerade av en äldre generation som fortfarande tycks anse att butiksfastigheter är stensäkra investeringar. Jag har märkt att köpcentra håller krismöten och enskilda butiker stänger igen på platser nära mitt hem. Näthandeln lurar bakom hörnet och kapar åt sig stora marknadsandelar. Den växer med exempellös fart. Klassisk julhandel i butik 2012 fick än en gång se sig omsprungen av tillväxtsiffror för näthandeln. Kinnevik var tidiga med mobil telefoni och nu ser det ut som om de gör rätt igen. Alla männsikor handlar på Zalando. Den Amerikanska kulturen i bolaget vittnar om djärvhet och framåtanda. Skall bli spännande att se vilket som blir nästa drag. Innehaven i nätbolagen är underskattade. Marknaden är konservativ till dessa innehav och tillskriver inte näthandel något värde. Man bör ha i åtanke att dessa aktörer kan bli riktigt svåra att knäcka för konkurrenterna sedan de har bitit sig fast. Marknadsföringskostnaderna för att ta marknadsandelar i efterhand blir gigantiska på en global marknad.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?