Post entry

Kinnevik

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ny här så passar på att säga hej till er alla !

Kinnevik tycker jag är intressant på dessa nivåer och flera banker mfl tycker ju även de att det är för stor rabatt i Kinnevik.

Orsaken till att jag håller med är bl.a att deras innehav som tex Millicom, drogs ner ordentligt vid rapporten, kanske lite väl mycket, och är ju ett företag som växer mycket, dock på lite osäkra länder förstås.

Tele2 har ju sålt en del bolag och deras balansräkning är ju mycket stark. De har som mål att ha en nettoskuld på 2-2,5 ggr EBITDA och som det ser ut efter detta år kommer det ligga runt 1 ggr. Alltså kan antingen en stor utdelning komma till, eller så kommer de köpa bolag/ köpa tillbaka aktier.

Och köpa tillbaka aktier har ju styrelsen givit tillåtelse till Kinnevik,hela 10% har de möjlighet att köpa och det lär ju i så fall påverka kursen, och varför inte köpa tillbaka aktier när rabatten är rekordstor.

Kinnevik består ju av många flera aktier samt Korsnäs men de får ni kika på själva :)

Jag har i varje fall köpt aktien till min portfölj som ni kan se i min profil. Ge gärna kommentaren kring den om ni vill.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?