Post entry

Uppföljning Karo Bio, Epicept och börsutvecklingen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Goafton Ture calling.

Tänkte bara göra en liten uppföljning av mina tidigare bloggar. Som alltid så ibland har man rätt och ibland fel. Bloggarna har gällt framför allt Karo Bio, Epicept och börsutvecklingen och kan kollas på min profilsida.

I våras skrev jag två bloggar med bestämda säljråd på Karo Bio och Epicept. Jag fick ta hugg och slag för detta men även några har tackat mig. Under hela tiden från i våras har Redeyebloggen dränkts i diverse mer eller mindre fantasifulla bloggar om dessa bolags förträfflighet och att ett stort avtal kommer vilken dag som helst.

Hur är då resultatet nu i november när börsindex gått upp nära 50 % sedan i våras?

Jo Karo Bio ner ca 35 %. Epicept upp ca 15 %. Alternativkostnaden att sitta med dessa papper gentemot index har alltså varit avsevärd.

Jag har i ett flertal bloggar varit positiv till börsen sedan i våras och även för detta fått hugg och slag. Resultatet är lätt att se index har gått upp nära 50 %.

F-n vad du slår dig för bröstet säger nu jantesverige i kör. Nej jag vet som sagt att ibland har man rätt ibland fel och det gäller bara som Lynch säger att ha mer rätt än fel så blir det bra. Jag skriver denna blogg bara för alla onyanserade påhopp man fått främst från Karo Bio och Epiceptklanerna.

OK, Bror Duktig fortsätter jantesverige det var då det. NU då?

Mitt säljråd i Karo Bio och Epicept består. Dessa har jag haft i decennier vilket sparat mycket pengar för de som följt mitt råd. Jag lyssnade en gång på Karo Bios VD för några år sedan och jag kan inte förstå upphetsningen kring bolaget och absolut inte att det är den mest valda aktien i portföljtävlingen...;-) Jag erkänner att jag inte kan deras produktportfölj i detalj men ledningen verkar helt oduglig och ledningen är viktig i ett företag. Detsamma gäller Epicept. Dessa bolag har inte lyckats med något under flera decennier utom förstås att få folk att satsa i deras nyemissioner...;-) Dessa bolag ger verkligen ordet kapitalförstöring ett ansikte...

För börsens del så noterar jag att många är fortsatt negativa och tror att det ska rasa vilken dag som helst. Det brukar vara ett bra tecken på att det inte är något ras nära förestående... Någon skrev att hur kan börsen gå upp när arbetslösheten ökar. Men det tycker jag är ett feltänk detta gör ju att det dröjer ännu ett tag innan räntorna börjar höjas... Någon skrev att vi nu har rekordhöga p/e tal och tog det som en motivering till att börsen är övervärderad. Men även detta tycker jag är ett fel tänk för dessa p/e tal är på "depressed earnings". Företagen har dessutom passat på att slimma sina organisationer vilket kommer att ge fint resultat bara konjunkturen kommer igång och det kommer det tecken på nu att den gör.

Den låga räntan och stimulansåtgärderna har hjälpt företagen och börsen mycket. Vi har nu sett några mindre räntehöjningar i Australien och Norge bl.a. Men de viktiga länderna med USA i spetsen ligger säkert stilla ett tag till. Visst finns saker att oroa sig för det finns det alltid som Lynch säger men jag är fortsatt optimistik även om börsen har repat sig ordentligt och mycket av potentialen är tagen.

Trevlig helg

Ture

PS! Mina säljrekar i biotechbolagen har besvarats med diverse påhopp från anhängarna. Jag låter verkligheten tala och kommer inte att besvara sådant.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?