Post entry

Tur(es) rekar....

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det gäller bara att ha mer rätt än fel så blir det bra är ett favorituttryck från Lynch. 2010 var ett sådant år och mina säljrekar på Karo Bio och Epicept har suttit som en smäck med nedgångar på ca 60 % var under året. Detta när index gått upp 23 % tala om alternativkostnad. Jag använder för enkelhetens skull Avanzas siffor för 12 månader tillbaka de ska vara justerade för emissioner. Det otroliga är att i en portföljtävling här på Redeye för drygt ett år sedan så var just Karo Bio och Epicept de mest populära aktierna... Man tog sig för pannan och stod där ensam i snålblåsten med sitt säljplakat...allt medan det ena efter den andra positiva inlägget kom på sajten ...

Jag lovade i en blogg att jämföra utvecklingen med min köprek Balder. Den aktien har gått upp 136 % på samma tid.... Jag fick en del osmakliga påhopp från sekterna kring dessa då(?) enormt populära biotechaktiena på Redeye men stannar här och låter siffrorna tala... så blir det när drömmarna möter verkligheten... I rättvisans namn så har jag även fått positva tacksamma kommentarer med tack för säljrekarna som motvikt till allt haussande.

Se tidigare bloggar: http://www3.redeye.se/profiler/16438/ture-tratt

Min nuvarande favorit Northland har efter en stark uppgång rekylerat lite. Det är väl vinsthemtagningar på vägen antagligen som vanligt. Några ska vidare till nästa tuva och kommer att få gräma sig när de om ett tag kollar kursen... Värdering p/e neråt 1 vid full produktion och spaden är i marken och järnmalmspriset fortsätter upp det kan bara innebära succesiv uppvärdering fram till full produktion. Järnmalmspriset fortsätter upp nu i alla fall:

http://www.mineweb.com/mineweb/view/mineweb/en/page39?oid=117864&sn=Detail&pid=39

Sedan är ju frågan vad priset är 2014 när vi ska vara igång för fullt
om allt går som planerat.... mycket kan hända som jag nämnt i tidigare bloggar men visst ser det bra ut...minst sagt. Med nuvarande kurs har man tagit höjd för väldigt mycket elände helt enkelt och risk/rewarden ser väldigt bra ut. Nu är det TÅLAMOD som gäller mina vänner det svåraste av allt för en investerare... Det är dessutom flera triggers innan 2014 vilket bör ge succesiv uppvärdering. Produktionen beräknas bla starta Q4 2012 och de första utskeppningarna Q1 2013 och då börjar nog investerarna om inte förr att räkna ordentligt på 2014.... För att inte tala om 2015 när Hannukainen ska vara i full gång med ytterligare 40 % kapacitet.... och sedan har bolaget flera projekt på gång i området.....Håll hårt!

Intressant om man följer handeln i Naur-aktien är att svenska investerare verkar öka kraftigt medan norska investerare minskar.

En del har nog trampat bort sig i macrodjungeln med dåliga ekonomier i USA och Europa och förlorat på negativa positioner. Buffett och Lynch säger ju att man i första hand ska titta på micro istället och de har ju gjort en och annan dollar... Gällande macro så är det komplext och macroexperterna verkar vara bäst på att i efterhand förklara varför det inte blev som de trodde... Intressant artikel vad som händer utanför USA och Europa för lite balans:

http://www.e24.se/makro/varlden/maktskiftet-pa-vag-i-den-globala-ekonomin_2526049.e24

Många är kortsiktiga och verkar se börsen som ett casino där det gäller att snabbt flytta markerna. Någon skrev nyligen att han trodde på ett ras på börsen i januari. Månaden är inte slut än så vi vet inte men min kommentar är att jag säger som Buffett att spå Mr Markets nycker kortsiktigt är omöjligt och egentligen onödigt. Många för stora egon har misslyckats med det och det är väl egentligen bara på BS som man via backtrading alltid säljer på högsta och köper på lägsta... Bra aktier i en långsiktig portfölj är det bästa historiskt och är det säkert framåt också.

Trevlig fortsättning på nya börsåret

Ture

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?