Post entry

Teknisk analys av Karo Bio

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Med risk att bli skjuten både i bröstet och ryggen!

Jag har tänkt att göra ett nytt försök på Small cap och läst allt som skrivits om Karo på siten.
Jag förstår inte intresset och engagemanget många har för företagets aktieutveckling. Jag syftar absolut inte till deras produkter. Kan inget om läkemedlen och vilken fas deras utveckling befinner sig. Men helt klart är att diabetes är en växande sjukdom och inte bara hos obesa patienter utan drabbar fler och fler ungdommar och t.o.m en ökande trend hos barn (se senaste dagens medicin). Därav mitt intresse för aktien!

Jag är mer en teknisk handlare än fundamental. Tittar man på tekniska analysen på Karo så drar jag följande slutsats och ber att få kommentarer. Olika vyer av samma sak förbättrar chanserna att fatta rätt beslut.

Karo Bio ligger i en fallande trend sen mitten av augusti. Fortsatt negativ utveckling kan väntas om man tittar innanför denna kanal. Aktien har motstånd vid ca 5.63 kronor. Volymbalansen är negativ och försvagar aktien på kort sikt.
När det gäller insider handeln så har det ju inte hänt något som skulle tyda på någon större framgång eller andra opublicerade nyheter eller större tilltro av ledningen på egna produkter!
MACD, RSI, Stochastics, you name it. allt pekar på att det är fel aktie att satsa på.

Jag förstår att det räcker med en FASIII godkännande så är aktien upp 100% men, det känns ju mer som gambling än investering. Hade man haft insikt i deras bransch eller jobbat inom läkemedelsbranschen så man visste exakt vilka problem de har och sannolikheten att de löser det i tid och kan övertyga marknaden etc etc.

Hur som helt, tekniskt är ju detta inte en bra investering eller vad tycker ni?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?