Post entry

Stora värden i Karo Bios RORgamma projekt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nyligen presenterade Lycera-Merck högintressanta resultat som stärker tron på att RoRgamma kan bli ett helt nytt sätt att behandla autoimmuna sjukdomar. Det kan därför snart bli dags för Pfizer att lyfta på locket till Pfizers och Karo Bios RoRgamma projekt.

Det är inte bara Anders Lönner som är förväntansfull inför utvecklingen av Karo Bio - Pfizer´s RoRgamma projekt. Nyligen presenterade Lycera-Merck data som visar på att något stort kan vara på gång.

http://immuno-oncologynews.com/2015/02/19/lycera-announces-research-on-anti-cancer-activity-of-oral-immunotherapy-candidates/

När sedan Sanofi för bara en vecka sedan lierade sig med Lead Pharma så klarnar bilden. RORgamma är på allas förseglade läppar.

http://en.sanofi.com/NasdaQ_OMX/local/press_releases/sanofi___sanofi_and_lead_pharm_1895071_18-02-2015!07_00_00.aspx

Den nukleära hormonreceptorn RORgamma är ett nytt attraktivt mål för behandling av autoimmuna sjukdomar som reumatoid artrit, multipel skleros (MS) och psoriasis. RORgamma kontrollerar direkt produktionen och utsöndringen av cytokinsubstansen IL-17, en viktig orsak till inflammation. Karo Bio har arbetat fram ett eget utvecklingsprogram för RORgamma och då upptäckt nya, potenta och specifika substanser som hämmar aktiviteten av RORgamma.

Karo Bio signerade miljard avtal + royalty med Pfizer 2011. Nu efter tre års utveckling har projektet blivit så hett att Pfizer valt att ta kontrollen samt accellerera tempot.

Det förefaller nu som att Karo Bio sitter på ett guldägg som marknaden inte förstått. Karo Bio är i nuläget förhindrade att säga något om framgångarna. Det är Pfizer som styr.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?