Post entry

Skandal...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Så skulle jag vilja sammanfatta det som hände i dag i Karo bio aktien. I morse kom VA med en säljrek på aktien genom en artikel i tidningen. Skribenten heter Jill Bederoff och anses iaf av tidningen att vara väldigt kompetent. Ungefär så här säger den ansvarige utgivaren på VA:

"Jag har inte kompetens nog att bedömma kvaliteén på Jill:s analys, men hon är en mycket kompetent och erfaren analytiker som följt det gebitet under många år...".

Ja, jag undrar jag. Mycket kompetent och erfaren säger han, undrar vad hon tänkte när hon valde att skriva denna horribla artikel om KARO? Det är så många faktafel eller faktaförvrängningar kanske man ska säga att jag inte vet var jag ens ska börja, dock kan ju en journalist alltid säga att denne valt att "belysa" just dessa sidor. Men vad händer när även dessa negativa sidor inte är helt sanningsenliga? Är det ändå ok?

Att denna artikel eller säljrek, som det ändå var, hade effekt är det ju ingen tvekan om, aktien sjönk nästan 8% och var ner över 10% ett tag. Min fråga är då om det är ok att släppa säljrekar på så lösa grunder som ändå denna artikel låg på? Eller är det upp till varje investerare att se igenom detta? Jag menar vi läser ju dagligen bloggar, analyser och annan information om aktier för att få oss köpa och sälja, men vem bär ansvaret för det som skrivs? Är det ändå inte skribenten eller kan denne helt rentvå sig?

När det gäller Jill så jobbar ju hon med detta och kan förväntas hålla betydligt högre klass än t.ex. mina egna bloggar, men även om kvalitén på mina bloggar varierar så skriver jag aldrig för att medvetet vilseleda någon. Jag vill påstå att det Jill gör i denna artikel är just det. Hur kan hon, som ändå har denna position hos VA, skriva en så inkomplett "analys" och tycka att den är redo för att släppas som en seriös säljrek? Min fråga till VA är: Hur många sådana här "analyser" är NI beredda att släppa innan ni släpper Jill?

Artikeln i VA: http://www.va.se/nyheter/2009/03/26/kolesterolsankare-med-forh/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?