Post entry

Redeyes investerarträff

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hej Redeyevänner. Jag hade nöjet att få vara på Redeyes investerarträff igår och tänkte komma med en liten rapport. Huvudanledningen till att jag tog tåget till Stockholm i ottan var förstås att mitt supercase Redbet skulle medverka men vi tar det väl från början.

Först ut var Formpipe Software som en engagerad VD presenterade. Man får 85 % av intäkterna från programvaror för ärendehantering och VD såg ingen minskad investeringsvilja. Konkurrenter finns men också en stor marknad enligt VD. Aktien handlas på p/e 12,7 på 08 vinsten enligt material vi fick från Redeye och det får väl ses som rimligt i nuvarande börsklimat.

Därefter var det dags för Redbet och VD Sundvall. Ni kanske har sett nyhetsflashen från Direkt men det verkar som att marknaden inte gjort det eller rättare sagt det försvann i den allmänna baissen:

"STOCKHOLM (Direkt) Under 2008 ser Redbets vd Jonas Sundvall fram emot högre marginaler. "Vårt mål är att bibehålla de marginaler vi har idag och det kommer vi inte att ha några problem att göra, vi kommer med största sannolikhet att öka", sade han under en investerarträff på Redeye på onsdagen. "Vi har kommit upp i en kritisk massa och har därmed väsentligt lägre kostnader för att leverera till olika nätverk", sade Jonas Sundvall. "På grund av tillväxttakten ska vi höja automatiseringsgraden så att vi slipper stoppa in så mycket personella resurser. Vi ser också fram emot nya partners. Det finns gott om strukturer med intressanta kundgrupper", sade han vidare. Han ser en accelererande tillväxt under andra halvåret på grund av nya samarbetsavtal. "De närmaste veckorna kommer Goalwin att trycka på med extra marknadsföring så vi tror att det här kommer att ta rejäl fart", sade Jonas Sundvall./MÅ"

Men som inte det räckte det kom fram mer godis för oss Redbettare:

# Teletoto i Lettland som nyligen fick Internetlicens planerar man att utveckla på liknande sätt som Svenska spel och för den baltiska marknaden.

# Avtalet med Goalwin tror man mycket på och det är även en fin referens för andra framtida partnerskap. Jag frågade om kopplingen mellan www.Goal.com och www.Goalwin.net och Sundvall sa att då Goal gör reklam för andra spelsiter så kommer man att använda redaktionell marknadsföring på Goal.com av Goalwin. Sundvall sa att om detta ger väldigt mycket omsättning så kan det sänka marginalen lite med då ger det ju mer i pengar till företaget. I övrigt så kommenterade han marginalen på det positiva sätt som i ovanstående nyhetsflash.

# VD sa att man inte såg några tecken på avmattning och att december och sommarmånaderna normalt är sämre. Man hade egentligen bra tillväxt i maj om man jämför med maj förra året. Sundvall sa att han tror att intäkterna kommer att explodera under 4:de kvartalet.

#Man är nu på gång i en process att flytta till Malta och därmed få en skattesats på 6-9 % istället.

#Man har nu förlikningsförhandligar i det mål där man är stämda på 12 miljoner för återtagande av budet på EB Nordic och då handlar det givetvis av ett mindre belopp.

#En fråga var om Redbet skulle öppna butiker i Sverige precis som Betsson gjort men Sundvall sa att det i sådant fall blir genom partners.

#En annan fråga var om ett samgående med Betting Promotion då huvudägaren i Redbet köpt aktier där. Sundvall sa att BP levererar en bra produkt och de har ett samarbete men han såg inga samordningsfördelar med att gå ihop.

Därefter var det dags för Cryptzone som säljer en krypterad emaillösning. Röda siffror och konkurrens av de stora drakarna gör att jag avstår aktien.

Efter lunch kom CellaVision med sin presentation. Man har tagit fram ett system som analyserar blodprov som inte kan analyseras genom rutininstrument vilket ska vara 10-20 %. Bolaget visar svarta siffror men värderingen känns lite ansträngd även om det hävdar att marknaden är stor. Nya konkurrenter verkar vara på gång också.

Sedan var det dags för bioteknikbolagen Karo Bio och Tripep samt medecinteknikbolaget Aerocrine. Inte min typ av bolag med blodröda siffror och jag stannade kvar mest för att den trevliga bioteknikanalytikern Erica skulle få en chans att försöka övertyga mig om bioteknikaktiers förträfflighet...;-) Alla tre försökte förstås att verka förhoppningsfulla men det kom fram att Aerocrine och Tripep har ebb i kassan och snart behöver påfyllning. Karobio kändes väl mest intressant men deras trackrecord med 15-20 års misslyckanden förskräcker....

Det var som jag uppfattade det. Tack Redeye för ett trevlig mottagande och en trevlig dag med företagspresentationer. Jag återkommer gärna.

Nu kommer jag att ta en längre sommarsemester och det med en kraftig slagsida för Redbet i portföljen och hyveln har gått i de andra innehaven. Redbetcaset känns precis som i början på resorna i WBM och Betsson när man var f-b på den låga värderingen. Men det beror förstås på dels nuvarande börsklimat och dels att marknaden vill se resultatet av Redbets nya partnerskap och beskedet om marginalen på pränt på sista raden i rapporter innan aktien handlas upp. Jag har tidigare gjort den här försiktig uträkningen: Om vi nöjer oss med nuvarande årstakt på omsättningen 201 miljoner och tar marginalen i Q1:an 19,1 % och skattesatsen i Q1:an 22 % så hamnar vi på vpa 14,50 och p/e nu på 8,5...
Det går lätt att komma till högre prognoser efter det att man har tagit avtalet med Goalwin och och VD säger att fler avtal är på gång och casinot växer kraftigt. Dessutom är det på gång med den lägre Maltaskatten och även i dessa baissétider med högre oljepriser så känns det i Redbetcaset minst sagt befogat att säga: Det ser bra ut ....

Trevlig Sommar

Sigge

Som alltid så får var och en göra sin bedömning och ansvarar själv för sina placeringar.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?