Post entry

Pearl explosion

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Pearl exploration heter ju bolaget, sorry, men i nuvarande form så kanske explosion är en bättre benämning. Malka oil som jag "spekulerade" i på 82 öres nivån har också rusat på rejält och Karo Bio har lyft ordentligt . Epicept verkar ha startat upp motorerna och kan flyga iväg när vi får ett avtal i någon form. En raketstart således med min långa portfölj.

Stadd vid kassan efter att likviderna från Tanganiykas försäljning har trillat in i depån. 200,66 kr tror jag det slutliga priset blev för oss som red den hela vägen. 135 % . Kan inte vara annat än mycket nöjd med den affären. Jag spådde ett försäljningspris på 180-230 kr och att kineserna skulle stå som köpare. Ibland så får man rätt och ibland så skiter de sig helt. Vad var de ja sa kan jag väl få säga nu då. ! Nu siktar jag på en ännu bättre resa med Pearl och Malka. Dom mindre upstreambolagen har klart mycket bättre kurspotential än dom mera mogna bolagen. Därför satsar jag på dom och inte på t.ex Lundin Petroleum där jag inte kan se samma potential på kursutvecklingen. Någon utdelning finns ju heller inte i sikte så jag kan inte hitta den riktiga "triggern" som kulle kunna på upp kursen rejält. En rusning i oljepriset är väl det som får fart på aktien.

Den som har suttit lång i Lundin Petroleum har gått back rejält trots att man tjänar pengar och har hyfsade mängder reserver. Nä, dom stora pengarna för aktieägarna kommer att finnas i upstreambolagen för där finns alltid den fina uppköpspotentialen vilket har visat sig bli bra affärer för ägarna. Det samma gäller naturligtvis biotechbolagen.............

Pearl har slutfört förvärvet av Blackcore och en helt ny ledningsgrupp är på plats. Det "nya" Pearl har stora förutsättningar att lyckas då allt av vikt är på plats. Massor av olja, rejäl kassa, inga skulder, och det bästa tungolje teamet there is on the market. Det för stunden låga oljepriset har en dämpande effekt på kursen men jag bryr mig inte så mycket för oljetillgångar är oerhört värdefulla på längre sikt och kineserna visade klart och tydligt att man inte tittar på spotpriset när man köper oljefält. Tung olja var det också ;O) Naturligtvis betingar ett oljefält större värde med skyhöga oljepriser men att skrotvärdera dom är helt fel, trots ett mycket lågt oljepris.

Det gäller att gå emot den gällande trenden om man vill tjäna pengar på börsen och det är ofta att köpa när andra vräker ut och sälja när andra köper. Inte alltid men relativt ofta.

Jag tror att oljebolagen kommer att göra en turnaround i år, och en del har som sagt redan börjat resa sig ur askan. Jag ska syna båda mina oljebolag i sömmarna ordentligt i februari då vi har reservuppdateringar att vänta från båda två. Det ser i dagsläget ut som att oljepriset är på väg att stabiliseras och OPEC:s nedskärningar verkar vara mer diciplinerade nu än vad som varit fallet tidigare, och det kan hjälpa till att hålla priset på nuvarande nivåer.

En kanonstart således på det ny aktieåret.

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?