Post entry

Om Karo Bio och Timing

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Vill börja med att ge eloge för Dawid för hans prognos för Karos kurs för ca en vecka sedan. Han utgick från TA. Helt rätt känsla, dock var stopp lossen lite fegt lagt, men vem kan pricka alla toppar och dalar rätt ?

Om man skall gå efter gamla sanningar, så brukar en akties resa antigen upp eller ned gå i tre vågor. Ser man på Karos kurs nu, kan man urskilja tydligt tre fall med botten kring 5kr. Så jag håller med Dawid, det känns som vändning nu.

Vad gäller avtalet - var god dröj - så har det förklarats av många namnkunniga experter flera gånger. Felet bolaget gjort är att de inte körde flera alternativ parallellt. De var så säkra på sin sak att de valde “Higway to heaven” men ack vad det sved.

Nu är den saken åtgärdad och en nisch väg är kortare och säkrare mot inkomster.

Springman & Krax m.fl. har redogjort de medicinska aspekterna för Karos portfölj, Och jag tror att ingen av oss kan göra riktigt klar bedömning av den medicinska sidan av potentialen. Det blir sifferlek med olika hypoteser.

Därför är det av intresse när klippare dyker upp på arenan och rör om i “skiten”.

Varför ? Enkla svaret är pengar. Men inte bara det. Han/de är beredda att putta in mycket mera. Varför ? Samma svar igen… Eller tror någon att det handlar att hjälpa den medicinska utvecklingen ?

Karo bio är ingen aktie för änkor och faderlösa barn. Det är nästan roande att följa olika Standart B placerare med normala försiktighetskalkyler som resonerar om riskerna.

Riskerna är stora och går inte att jämföra med premieobligationerna. Karo bio är en äkta krydda som bör ingå i portföljen - med måtta.

Nu blir det förmodligen tre vågor norrut, med stigande optimism, och hårresande kalkyler.

Själv har jag en riktkurs kring 15kr, och ingenting i sak har ändrats egentligen.

Nederlaget med Merck läste jag med gäspning, medan Svensson sålde till varje pris.

Klart att kursen pressas och inte blir det bättre att tongivande affärstidningar rekommenderar att sälja. Aktien har fått mycket stryk helt enkelt, vilket skapar en negativ spiral så som de “tre vågor” illustrerar.

Men möjligheterna är fortfarande intakta och kryper sakta närmare, de är dessutom tilltalande för den penningsugna. Frågan blir då om timing.

Där finns två alternativ, antingen mot faktiska nyheter som driver kursen, eller, om det bildas en allmän uppfattning att nuvarande läge är ett slags bottenläge där resan bara kan gå uppåt och då helst i tre vågor. Då finns där pengar att hämta oavsett bolagets faktiska situation, då varje våg är ca 30%.

Vad gäller nyheterna, så förväntar jag mig mera av “klippare” , dels brukar man säga B om man sagt A, dels är de redan inne i Karo, så något mer kommer därifrån, plus att de borde rimligen köpa mer aktier.

Men mest tror jag nyheter från Indierna.

De har resurser och marknaden, men om sådana spekulationer och potentialer kan Springman & Krax säga mycket mer….

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?