Post entry

Om den pågående debatten på redeye

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det har utbrutit något som kan liknas vid ett debattkrig mellan några signaturer om förhoppningsbolag såsom Karo Bio och Epicept där vi ser bloggar med kommentarer som liknar en "verbal" boxningsmatch fram och tillbaka. Belackarna hävdar att de vill rädda småspararna från nybörjarmisstag medan de så kallade haussarna pekar på att belackarna bör lägga fram argument som bottnar i konkreta skäl till att vi ska sälja av vårt innehav i ovan nämnda bolag.

Var står då jag i detta gräl?

Jag vill börja med att ge belackarna en poäng för att de lyfter fram farorna med flockbeteende utifrån att vissa skribenter kan upplevas som messiasgestalter. Sådant är alltid farligt eftersom det egna tänkandet hindras när ett blint ledarskap uppstår. Så långt är jag överrens med belackarna. När det gäller de skribenter som skriver långt, initierat och uttömmande om ovan nämnda bolag så har de en poäng när de kritiserar belackarna att slänga ur sig säljrekar utan att kunna påvisa dagsaktuella fundamenta. Hur som helst så handlar det i slutändan om att vi alla har ett eget ansvar för våra beslut.

För min egen del så anstränger jag mig hårt för att ta del av så mångsidig information som jag kan från många olika källor. Några exempel rörande Epicept:

- Information från bolaget, direkt och indirekt.

- Från forskare knutna till bolaget via telefon och mail.

- Från partners knutna till bolaget.

- Från oberoende läkare som arbetar inom de aktuella behandlingsområdena.

- Hur de stora finansaktörerna agerar.

- Samt ekonomisk analys utifrån ett risk/reward perspektiv, dvs. förhållandet mellan den risk som finns med investeringen och den potentiella avkastningen på min investering.

Utifrån ovan fattar jag mitt investeringsbeslut och tar positiva och negativa konsekvenser av detta. Jag vill med detta inlägg poängtera vikten av att läsa på om de bolagen som man investerar i och med det sagt även betona vikten av att läsa på om en säljrekomendation är aktuell. I Epicepts fall ger jag bolaget fram till årsskiftet att åstadkomma följande:

1. Partneravtal för Ceplene

2. Partneravtal för NP-1

3. Ansökan om registrering av Ceplene på den amerikanska marknaden (FDA)

4. Ansökan om registrering av Ceplene på den kandensiska marknaden.

5. Resultat från fas 11 studierna för Azixa

6. Att fas 1b studierna för Crinobulin har inletts.

7. Att fas 111 studierna för Ceplene mot syskonsjukdomarna till AML har inletts.

Om inte punkt 1, 3, 4 och 7 är klara till årskskiftet så kommer jag att ta ett steg tillbaka för att eventuellt omvärdera min investering. Tills dess avvaktar jag mitt beslut med gott självförtroende om framgång.

Med bästa hälsningar

el julio

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?