Post entry

Nomura har klurat

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Läser att den Londonbaserad mäklarfirman Nomura Code som har specialiserat sig på medicinska forskningsbolag har kläckt ur sig en mastig 120-sidig rapport över hur dom ser på branschen i allmänhet. Rapporten är från januari 2009. Karo Bio liksom sitter på näthinnan efter det att man läst vad Nomura anser om branschläget.

Analytikern Samir Devani, bekräftar att listan fortfarande är aktuell eftersom inget av bolagen ännu offentliggjort något avtal.

Nicox: Ett franskt bolag. Det läkemedel som Nicox forskat fram och är på gång för ett avtal, heter Naproxcinod och ska tas mot ledbesvär.

Den heta listan ser ut som följer :

• Nicox: Ett franskt bolag. Det läkemedel som Nicox forskat fram och är på gång för ett avtal, heter Naproxcinod och ska tas mot ledbesvär.

• Karo Bio: Svenskt med produkten Eprotirome för att sänka blodfetter.

• MediGene: Tyskt bolag med produkten EndoTAG-1 mot cancer i bukspottskörteln.

• Alizyme: Brittiskt med antifetmaprodukten Cetilistat.

• Transgene: Franskt, med produkten TG4010 mot lungcancer.

• Neurosearch: Danskt med antifetmaprodukten Tesofensine.

– Det här är företag som meddelat avsikten att hitta en partner, säger Devani.

– En del av dem kanske inte får så lätt att ingå ett avtal, men troligen lär dessa bolag stå för några av de största avtalen i år i branschen.

Samir Devani säger, citat: - Tittar man igenom de här bolagen, så har exempelvis Alizyme länge letat en partner för sitt nya läkemedel Cetilistat – utan att lyckas.

– De har fortfarande sagt att avsikten är att ingå ett avtal i år, men det finns en stor pessimism bland utomstående bedömare om när det kan bli.

– Troligen är det en låg sannolikhet för att Alizyme kommer att ingå något avtal nu.

– Men för Nicox, Karo Bio, MediGene och Neurosearch lär det troligen bli avtal.

– Alla vet att de bolagen tagit fram mycket intressanta produkter.

– De kommer troligen att hitta partners för dessa produkter.

Enligt Devani är det känt att det spekulerades om att exempelvis Karo Bio skulle ingått ett av tal om sin produkt Eprotirome redan i slutet av 2008.

Det här är ju riktigt trevlig läsning för oss som sitter tungt i bl.a Karo Bio och Epicept även om det sistnämnda bolaget inte nämns vid namn så torde det gälla även Epicept. På en direkt fråga om vilka forskningsbolag som är mest intressanta på deras lista är svarar han,

– Jag har sett forskningsresultaten för Karo Bios produkt Eprotirome.

– Det är verkligen mycket intressanta data.

– För mig är det Karo Bio och kanske MediGenes produkt som har rätt bra data.

Jag noterar att Samir Devani nämner Karo Bio först. INTRESSANT :

Ibland så kan man göra en blogg genom att klippa och klistra och jag gjorde det mest för att många som kommer hem från jobbet kanske inte orkar leta efter nyheter och annat intressant och då kan det kanske duga med en liten "blogg light" där jag inte dryftar så mycket egna ideér. MYCKET intressant läsning från Nomura var det i alla fall och jag har kommit en bit in på den 120-sidiga rapporten.

Det kanske lättar lite i sinnet hos många oroliga aktieägare.

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?