Post entry

Mina tävlingsval denna gång..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Får väl även jag kommentera mina initiala val till portföljtävlingen, nu 10 min till stängning och känns lite märkligt att inte veta ännu vilket pris (GAV) man fått.. ( Om jag fattat saken rätt?).

Blir hursomhelst spännande med ny portföljtävling nu särskilt med tanke på det instabila allmänna börsklimatet. Eftersom tidsramarna är snäva väljer jag även denna gång att plocka ut innehav från min verkliga portfölj men endast dessa som jag anser har en god kortsiktig potential. Byten av innehav kommer att göras med utgångspunkt från mina verkliga portföljer samt bevakningslista, där ca 10-15 bolag främst från smallcap f n ingår. Min generella attityd är stockpicking med entré i ett så lämpligt tekniskt läge som möjligt. Risken i portföljen kommer att vara relativt hög med tanke på tidsramarna.

Jag inleder med köp av några av de intressantaste innehaven men väljer att delvis ligga något likvid med tanke på den allmänna volatiliteten.

Karo Bio,

Aktien ser ut att vilja konsolidera kring nuvarande nivåer i väntan på en rad mkt intressanta nyheter. Som en följd av den allmänna turbulensen har aktien kortsiktigt visat vissa teknoska svaghetstecken men f n ser köpintresset tillräckligt stark ut på nuvarande nivåer för att jag ska anse nuvarande nivå vara tekniskt intressant.

Visserligen har aktien avancerat över 60% sedan min analys i början på Juli men uppgången är minst sagt motiverad med tanke på vad bolaget levererat samt i förhållande till det låga börsvärdet.

Bolagets längst gångna projekt Eprotirome får nu anses som ett av de hetaste villebråden inom världens största läkemedelssegment och bolaget har initierat samtal med globala potentiella partners beträffande denna. Det spekulerar nu även rykten inom de mest initierade kretsarna om ev uppköp av hela bolaget och det känns i o f s helt naturligt med tanke på bl a att flera patent inom befintliga läkemedel snart löper ut, ett sådant är t ex Pfizers patent för Lipitor som är världens mest sålda läkemedel. Förutom dessa saker finns mkt stor sannolikhet att bolaget inom ett par månader även presenterar flera viktiga uppdateringar beträffande övriga forskningsportföljen som i nuläget knappast värderas alls av marknaden.

Förmodat närstående nyhetsflöde kommer röra;

# Studieresultat för kombinationsstudien med Ezetrol/Eprotirome

# Samarbetsavtal med industriell aktör för Eprotirome

# uppdateringar kring bolagets diabetesprojekt KB 3305 samt kring bolagets interna ERbetaprojekt

# Ett ev uppköpsbud

#######

Epicept,

Aktien har konsoliderat kring nuvarande nivåer i avvaktan på ett slutgiltigt besked från EU kommissionen beträffande bolagets preparat Ceplene. CHMP som är kommissionens rådgivande kommitté har röstat för ett godkännande och jag ser det kommande beslutet som en formalitet som inte marknaden riktigt tror på. Viktigt i sammanhanget blir också ett samarbetsavtal med snar lösning för marknadsföring av preparatet eftersom bolagets finanser är mkt ansträngda.

En estimerad försäljning om ca 200 MUSD per år för Ceplene med en förmodad royalty om ca 20% samt en ganska intressant övrig portfölj som kommer i skymundan, ska ställas i relation till ett mkt blygsamt börsvärde om ca 200 mkr.

Det finns också möjligheter tii nyhetsflöde betr bolagets övriga projekt som ju nu totalt kommit i skymundan, NP-1 är då troligen det projekt där vi i närtid har möjlighet till en uppdaterad status, ett fas II program är precis avslutat för nervsmärta vid diabetes, ytterligare en studie inom annan indikation ska inom kort rapporteras samt så har man en en till studie som är externt finansierad i fas III för nervsmärta hos cancerpatienter. NP- 1 är en smärtkräm och beräknas kunna nå en marknad om kanske 500 MUSD enligt bolaget själva.

Exempel på andra projekt som kommer i skymundan nu är Azixa som valts ut av Windhover som ett av top 10 intressantaste cancerprojekten i världen just nu, i Azixas fall finns möjlighet för milestones ers om 27 MUSD vid framsteg samt längre fram vid marknadspenetrering royaltys på försäljning. Intressantast i närtid dock besked om Ceplene.

Placeringen ska ses lite som en lott med goda odds.

###########

Tilgin,

Aktien hörde till de största förlorarna det senaste året men har under hela vägen ner haft en bakomliggande styrka i sin globala positionering. Den börjar nu bära frukt.. Bolaget är också en mkt het uppköpskandidat där t ex Ericssons nu uppenbara satsningar inom området får ses som en spännande situation detta bl a också med tanke på Ericssons avtal med Tilgin.

Den senaste tiden har präglats av kraftiga negativa rekylrörelser som svar på en mkt kraftig kort uppgångsfas, detta samtidigt som bolaget börjar leverera en rad mkt intressanta nyheter om ökad orderingång från flera mkt viktiga internationella aktörer, detta inom ett av de hetaste tekniksegmenten just nu IP Tele/Tv- tripleplay.

Omsättningen i aktien är mkt låg och det tekniska läget kortsiktigt något osäkert med ett något negativt rörelsemönster, detta sker dock under låg omsättning och f n ser den ut att kunna bryta igenom MA 50 som samtidigt möter MA10 vid nivåer kring 2,95, detta vid översålt läge vilket i kombination med möjligheter till starkt kursdrivande nyhetsflöde gör som sagt aktien intressant nu. Jag ser bolaget som en intressant långsiktig investering men mitt val av aktien till tävlingsportföljen avgörs av en kortsiktig intressant risk/reward situation styrd av sannolikheter till nyhetsflöde.

######

Orexo,

Aktien bör hitta sin tekniska botten kring nuvarande nivå, detta samtidigt som det fundamentala läget i bolaget nu ser extremt intressant ut. Efter dagen besked om tidigare lansering i Storbritannien, som får ses som den viktigaste Europeiska marknaden, kommer troligen ett genombrott av närmaste motståndsnivåer generera mer positiva rörelser fram till att vi förhoppningsvis får se ett avtal.

Den senaste urblåsningen beror på att marknaden envisas med att endast värdera ett kommunicerat samarbetsavtal. Bolaget utrycker själva sedan en tid att förhandlingar pågår beträffande tre av bolagets prioriterade projekt och det finns anledning att anta att vi närsomhelst får se ett avtal på pränt. Aktuellt blir då avtal rörande; OX 17 som befinner sig i fas III samt två av bolagets mkt intressanta Astma Kol projekt; OX 2477 samt CLI. Om nivåerna på ett avtal för OX 17 blir som vissa analytiker spekulerar om bör endast kontantersättningen vid ett avtal för det projektet kunna motsvara över 10:- per aktie. Om man dessutom väger in att den estimerade försäljningen av Rapinyl och Abstral motiverar hela nuvarande börsvärde blir det ännu svårare att förstå marknadens nuvarande ovilja att värdera bolaget.

Lägger mig likvid 50% inledningsvis men det kan ändras snabbt...-)

Lycka till alla !

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?