Post entry

Karo - riktad NE del 2 -

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Så kom den..oväntat för mig i alla fall men som jag skrev i en tidigare blogg så skulle en NE vara av riktad karaktär. Den NE vi idag kan läsa om är i princip en sådan och jag kallar den "riktad" då det påpassligt visar sig att Bo H med flera garanterar NEn. Vi har idag en status kring förhandlingarna och projektet Eprotirome som tydligt redogjort för den unika profilen som substansen har och säkerhetsdatan kompletteras konstant och torde vara avklarad i o m massbalansstudien som nu avkodas. Således - säkerheten har än så länge in visat ngra som helst indikationer på biverkningar av en karaktör som kan äventyra fas3-programmet. Samtidigt fortskrider bolaget med sina förberedelser inför end of phase 2 och start as fas3 som för övr bör start q1/q2 2010 om NDA skall kunna vara tillhanda 2013 för både 12+24 mån studier i fas3.

Nog om datan för Epro som är känd sedan tidigare och över till dagens main event - en ne som ger mig lite äckelkänslor men som inte förvånar mig det minsta. Som jag skrev i tidigare blogg så är detta i min värld ett sätt för ledningen att utöka sitt innehav på lagligt sätt trots insidersyn i bolaget. Att dessutom så kvickt garantera 100% sm Bo Håkansson gjort; detta gör en sådan herre inte utan synnerligen goda skäl som pekar på goda utsikter.

hur ökar man sitt innehav lagligt om man har insidersyn? Jo genom en NE och som sagt mkt märkligt att detta tillkom när det ALDRIG varit del av planen och POW har varit övertygad länge nog om framgång men framgång har lyst med sin frånvaro. Publikationen inom kort har nu tagt ytterligare 2 månader sedan 3 sept-presentationen medan massbalansstudien var klar 20 okt...dvs strax under 2 månader fårn 3 sept. Men artikeln??? Samtidigt så använder man sig av tunga namn i sektorn för att presentera Epro - sist kombostudien vid ATA - skulle dessa företräda en substans de inte har tilltro till? Nja...tror inte det.

Nu till slutklämmen. Det vi idag ser är som jag ser det inte ett tecken på att avtal kommer dröja nämnvärt och jag väntar mig att det är klart senast q1 2010, kanske till och med under q4. All fakta som efterfrågas finns på bordet och om fas2-tabletten var ok så varför skulle en förbättrad dito för fas3 vara sämre...dock skall det bevisas och det görs nu. Nej jag personligen tror detta varit planerat ett bra tag (se tidigare blogg) och jag ser detta som ett lagligt sätt att utöka sina innehav på. Betänk att ingen ökat sina innehav under ca ett års tid medan inget avtal tillkommit. Skulle de nu öka mer om avtal inte bedöms komma in och komma in bra? Skulle Bo H och POW för att kortsiktigt blidka marknaden teckna sig för aktier för att sedan göra massiva privatekonimiska förluster pga uteblivet Epro-avtal??

Nej ni, se det i dess rätta ljus. Ett vidrigt sätt för en ledning att utöka sina innehav under förevändning att kassan bedöms sina. Räkna på det hela. Kassan bedöms vara mitten 2011. ER Beta bedöms ha kandidatsubstans klar inom 18 månader = snarlik tidsåtgång. Och samtidigt går "Eprotirome enligt plan". Enligt plan har tidigare varit 2009 enl bokslut 08 och att detta skulle ske andra halvåret 2010 är otänkbart då NDA aviserats till 2013 och detta kräver start av fas 3 1a halvan 2010! Så om det går neligt plan (NDA 2013) så innebär detta avtal senast q1 2010. Kassan skall i sådanan fall användas för att avancera med ER beta och göra detta utan finansiell restriktion samt ev påvisa för partners i samtalen att vi har "finansiell backning".

Snyggt jobbat Karo Bio. You could have had me fooled.

Ligger kvar och kommer inte sälja en enda aktie och kommer teckna så fullt jag kan (har råd med). :) In i kaklet. 2009 är ett förlorat år med KB i depån. Fantastiskt egentligen. Tur man har annat. Grattis till er som avhållit er från investering så här långt.

Mvh

Troja

PS. Men visst har Karo varit en redig sketaaktie..den som debatterar detta faktum; den ljuger för sig själv.

EDIT: sedan skall det också tilläggas att KB måste säkra ekonomin i bolaget inför sina anställda. Risk finns annars att kompetens lämnar bolaget om de känner det börjar osa katt och att deras antällning hotas.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?