Post entry

KARO BIO - vi väntar och vi väntar....

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tack för att du läser!

Ett par rader om Karo Bio så här i tidiga augusti. Att det skulle ta in i Q3 (snart mitten av Q3 09) utan att Karo Bio lyckats ro ett samarbetavtal för Eprotirome i hamn hade nog ingen som har tilltro till bolaget gissat på..i alla fall inte jag. Dock skall det nämnas att ett par pessimistiska skribenter på Redeye "träffsäkert" påpekat att Karo Bio inte har ngt att komma med och att det blir långbänk av det hela. Vad jag fått höra så tar en förhandling kring ett samarbete rörande utveckling av läkemededel att från 6-18 månader. Sätt detta i kontexten Karo Bio så kan man säga att vi snart närmar oss ett års tid om vi utgår ifrån fas2-studieresultaten från augusti 08. Dvs givet ovan är vi nu i mittenregionen för "normala" förhandlingstider.

Till saken hör att Karo Bio enbart angett 2009 som ambition att sy ihop ett avtal MEN samtidigt nämnt i intervju med en tidning (realtid.se om jag inte misstar mig) att de ämnade ha möte med FDA (end of phase för fas 2) runt halvårsskiftet 09. Kan man säga att 2009 består men att end of phase runt halvårsskiftet spruckit? Jag tycker att man så småningom med säkerhet säga att halvårsskiftet passerats i o m övergång till september (om man vill vara frikostig i sina definitioner på datumintervall vill säga).

Det är nog väldigt korrekt att konstatera att det tagit längre tid än vad Karo Bio själva tidigare trott och detta tycker jag skiner igenom om man lyssnar till vd:s egna kommentarer "att allting tar mkt längre tid än för 1-2 år sedan". Vad skall vi då säga om läget som inte redan sagts...kanske inte mkt nytt i nedan men jag bedömer följande:

- Det har tagit mer tid än vad ngn inom både Karo Bio och bland kunniga analytiker/skribenter vågat hoppas på.

- Tiden har använts, om jag skall tolka det som kommunicerats, till att komplettera data och underlag för att förenkla för end of phase möte och start up av fas3 enligt utlåtande från VD Per Olof W (lyssna till Fahlens intervju från Q2). VD nämner dessutom att "när vi så småningom kommer till fas3" (el likn formulering i intervjun)....detta tolkar jag som positivt ang utsikterna för fas 3 för eprotirome.

- att det tagit tid är det negativt? För aktiekursen är det det onekligen om vi jämför karo Bio mot merparten av bolagen på OMX under 2009. men detta har INGEN påverkan på det det fundamentala i Karo Bio som jag menar är förstärkt jmfrt med tidigare.

- det negativa om jag skall leta och ta fram ngt är att jag saknar större intressentera i transaktionsloggarna...domineras mkt av svenska typiska "småsparare" likt Avanza och Nordnet, därmed inte sagt att det är småsparare bakom dessa alltjämt. Men nog hade det sett trevligare ut med mer blandad kompott likt det vi ser för epicept om jag skall ta ett exempel.

- Slutligen...inget förändrar det faktum att eprotirome har extremt potent effektprofil och fungerar som singelterapi och kombinationspreparat till statiner och sannolikt annan medicinering för ex T2 diabetes. Terapiområdet hjärt/kärl omsätter 25-30 BUSD årligen och kommer växa pga tilltagande medelklass i Indien, Kina, Brasilien, mellanöstern mm. Att dagens stora läkemedelsbolag skulle förkasta eprotirome utan att ta det in i fas3...bedömer jag som extremt osannolikt med andra ord.

Tror att det som svider mest är att se Karo Bio ligga på ca +/-0% under 09 medan OMX rusat och valda aktier gjort både 200-300% upp under 09 medan Karo bio segat....det är inte förrän du vet vad din kollega fick i löneförhöjning som du blir missnöjd med din egen...typ. Tror man på Karo Bio så kan man inse varför det tagit tid, tror man inte på aktien skall man strunta i den och döma ut den som ett av flera förhoppningsbolag som efter upprepade NE kommer att sluta som ett tomt skal och slutligen konka. Jag tror på bolaget och ligger kvar, har t o m ökat innehavet under senaste månaden något. Men därmed inte sagt att jag gör rätt.

Lycka till och stirra er inte blinda på handelsloggar även om dessa ibland kan säga ett och annat om vad som pågår.

MVH Troja

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?