Post entry

Karo Bio - Vad händer ?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Allt sedan insiderköpen i somras har stora mängder aktier köpts genom Swedbank. Aktien drog snabbt iväg över 70 öre för att i samband med nyemissionsbesked sjunka. Swedbank har under hela tiden köpt och köpt. Nu börjar det pratas om att avtal inom ER-Beta MS är nära.

Ledningen för Karo Bio uppvisar ett ovanligt självförtroende när man hastigt inför extra bolagstämman röstar igneom en övertilldelningsoption.

Karo Bio förklarar detta på följande vis:

"Skälet
till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att kunna tillvarata
möjligheten för Bolaget att tillföras ytterligare emissionslikvid vid en
eventuell överteckning av företrädesemissionen, om detta bedöms
eftersträvansvärt."

- OM DETTA BEDÖMS EFTERSTRÄVANSVÄRT -

Vad kan få styrelsen att tycka det är eftersträvansvärt. Kanske ett större ER-avtal där den andra partnern vill ha en ägardel i utbyte eller är det så enkelt att en större aktör vill ta plats på ägarlistan för att man ser en oerhörd potential inför kommande aktiviteter. ER-Beta MS har fått lovord lite här och där så ett avtal i klass med, eller bättre än, ROR-GAMMA som kom på självaste julafton förra året kan vara nära nu. Per har ju trott på ett avtal under 2012.

Många har under senare tid sålt bort sina aktier til Swedbank som fortsätter öka. De som sålt hamnar nu i ett psykologiskt dilemma där man är medveten om smärtan att ej inneha aktier när ett avtal kablas ut. Frustrationen och smärtan över missat case gör att många sannolikt kommer vara ivriga att göra återköp nu när Swedbank tydligt markerar att man vill ha fler aktier inför emissionen som gör att man kan köpa ännu fler aktier till 30 öre. Måndag är sista dag att gratis få rätter att köpa Karo till 30 öre. Därefter får man betala för rätten.

ER-Beta MS är dock inte allt. Vi är många som väntar på en uppdatering runt flera projekt särskilt det om inflammation. GR har av analytiker beskrivits som "Nobelprisklass". Senaste delårsrapport visar att man kommit igenom den puckel som var nyckeln för att ta projektet vidare. Detta kan bli mycket stort och det är inte svårt att förstå om "vissa" aktörer börjar positionera sig.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?