Post entry

Karo Bio, update.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det pågår full aktivitet kring bolaget nu, både internt men även med tanke på en ganska hög omsättning i handeln med aktien. Under gårdagen fick vi en nyhet som har en ganska intressant timing onekligen. Man stärker sin TR-patentportfölj genom ett avtal med Pfizer, de finansiella villkoren är inte angivna. Man ska ha i åtanke att Pfizer mkt sannolikt är en av de kandidater som Karo ser som mest önskvärd för ett licensavtal gällande Eprotirome, och där Pfizer då troligen genomlyst hela projektet med jämförelser av liknande egna projekt.

Observera att patentet som man licensierar in är inte alls kopplat till Eprotirome som substans, vilken är mkt väl skyddad globalt, men KAN möjligtvis ha indirekta kopplingar på ett eller annat sätt vilket kräver vidare utredning och genomgång över möjliga patent det kan handla om. Klart är enl min uppfattning i a f att draget är tillräckligt intressant av olika orsaker för att man ska bli extra uppmärksam nu. Patentet kring plattformen har stärkts och det kan mkt väl påverka pågående förhandlingar, samt framförallt vara viktigt i framtiden eftersom bolagets patentportfölj inom området stärker dess världsledande roll inom ett forskningsområde som får alltmer erkännande på ett internationellt plan.

Kortfattad status för Eprotirome är som tidigare kommunicerats att man under den senaste tiden varit mkt aktiv i sin forskningsaktivitet parallellt med pågående partnersamtal för Eprotirome.

#Man har valt en final tablett som har potential att kunna användas genom fas III programmet samt även vid marknadslansering, man kör en studie för att visa att denna formulering inte skiljer sig särskilt från den formulering som använts i fas II. Genom detta sparar man tid.

#Man har kört flera kompletterande studier kring säkerheten. Den studie som troligen är den som partners väntar på är massbalansstudien. Man kan säga att studien kommer ge en bild av nettoeffekten för de kemiska/biologiska processer som aktiveras då man ger Eprotirome, i detta fallet effekterna kring reaktionsprodukten KB42899 , men primärt att produkten inte uppstår. Man har redan i tidigare studier visat att reaktionsprodukten inte uppstår samt att OM den skulle uppstå, att den är ofarlig, dessa sistnämnda är alldeles nyligen genomförda i prekliniska studier. Att restämnen, eller metaboliter bildas då läkemedel bryts ned i kroppen är inte alls ovanligt då det handlar om mkt komplicerade kemiska/biologiska processer, och här finns flera infallsvinklar som sagt där man menar att man redan påvisat att produkten inte uppstår, samt där man menar att man visat att den är ofarlig i det fall den skulle uppstå.

Det framgår med allt större tydlighet tycker jag att Karo Bio gjort villkoren mkt klart för de potentiella partners som man valt ut bland det tidigare mkt stora antal intressenter, samt att de tveksamheter som utgör ev förhandlingsmöjligheter för en potentiell partner nu undanröjs genom kompletterande studier. Detta skapar bästa förutsättningar för större värden samt ett så bra avtal som möjligt. Flera faktorer än de studier som genomförs/är klara spelar in i förhandlingsläget där även gårdagens PM spelar in.

Kommande potentiella värdedrivare;

#Man kan i ett försiktigt scenario utgå från att man inväntar ovanstående massbalansstudie innan man vill signa för ett avtal, det är dock en konkurrenssituation mellan flera läkemedelsbolag det handlar om och med tanke på stöd från tidigare data samt de delstudier i preklinik som är klara kopplade till problematiken är det inte alls osannolikt att vi kan få ett drag innan studien är klar inom någon/ett par månader. Ett drag från något av de förhandlande läkemedelsbolagen kan komma att utlösa en budstrid kring avtal eller kring hela bolaget.

#En publikation över kombinationsstudien med statin/Eprotiorme förväntas i närtid, artikeln kommer stärka den internationella uppmärksamheten.

#Besked från Merck rörande fas I data, info kring fas II uppstart. Detta är den tredje substansen som Merck väljer att ta in i klinik inom ramen för samarbetet. OM Merck går vidare i fas II, vilket vi kan få besked om när som helst, kan det utlösa en milestone om minst ett tiotal MUSD, detta mot bakgrund av den milstensersättning KB fick när man startade den första fas I prövningen. En sådan händelse skulle få stort genomslag på kursen av flera orsaker.

#Ett avtal för ERbeta, man kommer göra en presentation i November kopplat till Windhovers utnämnande av projektet som ett av de mest intressanta neuroprojekten i världen intressanta för partneravtal.

#Ev nyheter kopplade till samarbetet med Zydus, där man uppger att stora framsteg nyligen gjorts.

#I mitten på nästa v kommer bolaget presentera studien med Eprotirome/Ezetrol vid ATA kongressen i USA

En ökad bevakning rekommenderas oavsett om man är aktieägare eller inte.

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?