Post entry

Karo Bio stiger efter VD utspel

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Rapporten idag visar att Karo Bio med all tydlighet är i ett bättre skick än någonsin tidigare. Kostnaderna sjunker och allt fler möjligheter med tidiga utvecklingsavtal verkar stå på tur. När sista datan tickar in för ER-Beta MS under maj-juni är det dessutom dags för avtalsförhandlingar och det kan gå fort. VD uttrycker även mycket stor tillfredställelse med utvecklingen av RoR-Gamma. En milestone från Pfizer är inte långt borta liksom en förlängning av det tidigare skrivna avtalet.

En stark uppvärdering av Karo Bio rycker allt närmare. Bolaget har under nya styrelsen och VD Per Bengtssons regi utvecklats mycket positivt.

Karo Bio har RoR-Gamma och ett stort avtal med Pfizer. VD kan inte av sekretesskäl gå in på detaljer men säger idag att man är oerhört stolt över utvecklingen. En milestone verkar vara nära liksom en förlängning av tidigare skrivna avtal.

Karo Bio har GR. Projektet som inom inflammation sägs ha Nobelpriss-klass. Karo Bio har upptäckt en unik verkningsmekanism och approach inom området inflammation med potential att få fram ett kortison utan allvarliga biverkningar. Projektet fortskrider enligt plan.

Karo Bio har ER-Beta. Per kommunicerar, att det Big Pharma som vill ta en ledande position inom MS, kommer att teckna ett avtal med Karo Bio. Det är visserligen ett betydande åtagande, att utveckla en helt ny behandlingsform, men datan som Karo Bio fått fram, är så pass intressant och banbrytande, med unika effekter, att något Big Pharma kommer att slå till. Per säger att flera aktiörer är redo och inväntar den sista datan nu i maj och juni. Avtalet kan vissa sig bli ett nytt mångmiljardavtal likt RoR-Gamma. En sensation i så fall och skulle skicka aktiekursen långt norrut. Dagens börsvärde är under 200 Mkr.

Andra triggers är Nurr-1 samt nykomlingen Nurr-77 som verkar vara en spännande Joker. Mer info om detta framöver enligt Per.

Övriga utveckling inom MS cancer och urologi löper fortsatt bra enligt Per. Här saknas inte heller närtida affärsmöjligheter.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?