Post entry

Karo bio - står inte still med förhandlingarna

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Karo bio rapporterar i dag, dagen innan deras Q2 rapport att deras samarbete med deras indiska partner Zydus Cadila fortlöper i positiv riktning och att de nu har plockat fram några substanser att ta in i prekliniska studier för att finna bra kandidater till vidare kliniska studier. Substanserna ska förhoppningsvis leda till nya läkemedel inom inflammation, där KARO och Zydus hoppas kunna minimera de så vanliga bieffekterna som finns i dagens mediciner inom sektorn.

Nyheten: http://www.karobio.se/upload/Zydus%20-%20Karo%20Bio%20press%20note%20July%202009.pdf

För min egen del så tycker jag att det är en bra nyhet då samarbetet startades för bara knappa året sedan och redan nu visar framgångar. Det är klart att det är lång väg till marknaden med dessa preparat, men man måste ju starta någonstans. Nu väntar man dock med spänning över hur förhandlingarna fortlöper och hoppas att de snart är till sin ändå så att vi kan få klarhet i vad som sker näst med Eprotirome. Fas III föreberedelserna fortlöper ju och förhoppningsvis så kan de starta i början av 2010 som tanken har varit.

Q2 rapport i morgon och jag tror iofs inte på några större omvälvande nyheter eller siffror, om då inte av någon anledning förhandlingarna skulle vara klara, vilket jag inte tror. Det rapporten kanske kan förtälja är hur det ligger till med den vetenskapliga artikeln som KARO lämnade in för flera månader sedan gällande Epro/statin studien, även om KARO har sagt att tidsplanen inte längre hänger på dem.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?