Post entry

Karo Bio - Risken minskar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nu kom beskedet om finansieringen. I nuläget kan jag referera till en tidigare blogg titulerad "Karo Bio - Kurspotentialen Minskar". I den bloggen redogjorde jag för precis vad som kommer hända nu. De aktieägare som ägt aktien och räknat febrilt på riktkurser får nu sänka sina estimat i och med att nya aktier kommer tryckas upp.

Vidare kan jag referera till min senaste analys av bolaget där jag räknade med att fas III studierna skulle kosta ca 30-40 miljoner dollar. Nu meddelas att kostnaden ligger på 400 miljoner kronor, dvs ca 60 miljoner dollar. Detta resulterar i att mitt estimat på behov av kapital på 910 miljoner utökar till ca 1040 miljoner, det ska dock framhållas att detta är på en förbränningstakt på 39,7 miljoner per kvartal, något man lyckats understiga detta kvartal.

Summa summarum har man nu vid ett godkännande på den extra bolagsstämman fixat finnansiering till att ta Eprotirome halva vägen fram till en ev marknadsintroduktion. Risken minskar betydligt för villiga investerare och framtida ev. utspädningar torde minska procentuellt då bolagsväderingen går upp ju närmare 2014 vi kommer.

Bolaget har i och med denna finnansiering verkligen tagit aktieägarnas och marknadens oro över finnansieringen på allvar och lyfter i och med denna kapitalanskaffning en stor sten från bröstet.

Jag rekomenderade i analysen att man skulle avvakta, något som verkar ha varit ett bra råd. Jag har också även i tidigare skriverier nämnt att det är ingen brådska in i Karo Bio då Eprotirome fortfarande är långt från marknaden och framledes ser scenariot detsamma ut. Dock som också sagts tidigare kan partneravtal skjuta kursen i höjden för att sedan falla tillbaka och stagnera något högre. Jag ser fram emot kommande tid och ser stora möjligheter att hoppa på caset framåt 2012.

Bolaget har definitivt visat framfötterna i och med detta. Någon riktkurs för en RE vill jag inte spekulera i, dock är det så att denna Equity Financing som man nu gör blir en våt filt på kursen ett bra tag framöver.

/Pfenix

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?