Post entry

Karo Bio, rimlig reaktion (fas II)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Marknaden agerar synnerligen kortsiktigt nu och har svårt att tolka informationen från bolaget. Det är i sig inte konstigt, men bolaget ger så mycket information som den får mot bakgrund av nuvarande status är min övertygelse. Det vi vet är att förhandlingar som befunnit sig i slutskede nu intagit ett passivt läge i avvaktan på tydligare signaler från FDA rörande vilken omfattning på studier som kommer krävas i fas III. Det har visat sig att FDA är trögare med sin kommunikation än man förväntat;

DETTA är mot grundval av extremt gedigna data från 3 st fas II studier, kompletterande säkerhetsdata som stärker just de länkar som FDA kan förväntas vara tveksamma till vid sin granskning, inte lätt att förutse. Särskilt inte när man i sin kommunikation med myndigheterna t o m har med sig Medpace, vars personal till stor del har ett förflutet från FDA och mkt stor erfarenhet av hur kontrollmyndigheter fungerar, samt en rad övriga rådgivare med djup kunskap inom området.

TRÖGHETEN har inneburit att ett avtal ännu inte är påskrivet och att intressenterna inte kommer skriva på ett avtal i begärd storlek om inte FDA är på samma linje som KB s rådgivare samt ett antal ledande opinionsbildare (framstående professorer inom området). DET handlar då i vanlig ordning om sannolikhetsbedömning för att få vägledning om hur man ska agera som aktieägare.

Jag ska fatta mig kort eftersom det vid ett otal tillfällen redan redogjorts för Eprotiromes profil i jämförelse med befintliga läkemedel inom området (mervärde för patienten).

MARKNADENS upprördhet ligger just nu i en mkt kortsiktig ägarattityd där ett stort antal mindre aktieägare troligen har som enda avsikt att sälja aktien vid ett avtal. Karo Bios intressen ligger däremot i att skapa största värde för långsiktiga ägare genom att generera ett avtal som motsvarar Eprotiromes potential; som ett betydelsefullt läkemedel inom världens största läkemedelssegment. ATT vänta ut tydliga signaler från FDA i stället för att skriva ett ofördelaktigt avtal så att kortsiktiga ägare kan kamma hem lite vinster känns logiskt och är helt i linje med vad man kommunicerat bl a i samband med genomförd emission.

OM FDA skulle visa sig kräva mer omfattande studier än vad man budgeterat för får man gå på den alternativa linjen som man redogjort för med initial lansering för nischindikationer. ATT Eprotirome kommer startas upp för fas III råder knappast tvivel om. ATT FDA skulle sätta käppar i hjulet för Eprotirome genom att redan på detta stadiet kräva mer omfattande studier än befintlig plan, känns också osannolikt mot bakgrund av de data som presenterats där man uteslutit alla tänkbara risker genom 3 mån exponering men givetvis finns risken. Doserna som kommer användas är dessutom extremt låga där man dessutom kapslat substansen så att den ej utsöndras i magen där oxiderade former av Eprotirome potentiellt kan bildas (vilket man i o f s också uteslutit genom kompletterande data)

LÄSTE f ö igenom VA s artikel som i vanlig ordning är initierad vid en ytlig anblick, men knappast för den som har kännedom kring Eprotirome och dess position bland befintliga läkemedel på marknaden. Instämmer i en del av vad författaren säger, men menar att flera av de parametrar som utmålas som negativa för Eprotirome i själva verket är styrkor hos substansen. Astra och Abbott s Certriad ges som ett exempel på konkurrent, vilket den också är, MEN det är en fast kombination av redan befintliga preparat (Crestor/Trilipix, statin/fenofibrat), med SÄMRE effektprofil samt sämre safetyprofil än Eprotirome. Den påverkar f ö inte alls ex lp(a) som visat sig segla upp som en allt viktigare riskfaktor att bedöma för patienter inom extremt stora riskgrupper. ATT läkemedelsbolagen är mindre riskvilliga är också korrekt men det går inte tt generalisera projekten inom området för att bedöma sannolikheten till framgång för enskilda projekt. Det finns färska exempel på läkemedel inom området där avtal värt över 1BUSD (Takeda/Amylin), tecknats för projekt som inte slutfört fas II ännu, och där substansen vid en ytlig anblick inte alls har så bra marknadsförutsättningar som Eprotirome.

TROLIGTVIS ger FDA snart de signaler som bolaget med partnerkandidater väntar på så man kan fortsätta avtalsprocessen. Är signalerna i linje med förväntat kommer sannolikt ett mkt lukrativt avtal signas, om inte kommer man gå på sin redovisade alternativa plan

ETT slående exempel på att marknaden är mkt kortsiktig är att marknaden tolkar vissa insiderköp som negativt. Hur ofta händer det annars ? Jag har inte utrett vilken typ av insynsperson som får köpa vid olika situationer, men visst jag ska inte neka till att det signalerar att ett signerande av avtal inte kommer ske i morgon, men det vet vi ju redan eftersom man sa häromdagen att man inväntar besked från FDA. Vad vi däremot vet är att en mkt viktig insynsperson redan signalerat om att stor position i bolaget kommer att tas när första bästa tillfälle ges..

Frågan är hur marknaden reagerar om Bo Håkansson skulle köpa några miljoner aktier. Är DET då också negativt eftersom det signalerar att ett avtal kan dröja lite till, eller är det positivt att en person med direkt insyn i hela bolagets verksamhet tar en stor position, ELLER är det positivt att en insynsperson INTE köper aktier.. Den kortsiktiga marknaden snårar lätt in sig själv... Ska dock inte sticka under stol med att jag själv är mycket besviken över att mina egna tidsestimeringar inte infriats, MEN så länge det inte beror på att bolaget inte levererat framsteg i sina forskningsprojekt kvarstår mina förväntningar, även om de är förskjutna fram i tiden något.

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?