Post entry

Karo Bio - riktad NE?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Information om riktad NE är inte osannolikt som jag ser det. Varför?

-En partner har mer att tjäna på att köpa KB för mindre än vad ett avtal kostar dem samt därmed undvika en royalty till KB på framtida intäkter. Ekonomiskt för ett BP finns det ingen anledning att inte köpa KB om de anser att Epro har den potential som hittills indikerats och lägga bud på KB till dagens eminenta värdering.

-KB har dock aviserat att de ämnar ingå avtal = motsätter sig uppköp.

-En riktad NE uppnår ngt som tillfredsställer samtliga – BP partner + KB. KB utfärdar en riktad NE till en partner kommer över ett påtagligt innehav i KB utan att behöva köpa över börsen – vilket skulle gjort det hela dyrare och mer ”uppenbart”.

-En partner ”kompenseras” således med god utveckling på sin investering då dem vet att ett avtal kommer lyfta bolaget

-NE-kursen sätts över aktiekursen för att inte sänka förtroendet bland övriga KB-aktieägare.

-KB får ett kassatillskott och nog med finansiering att påbörja sina övriga projekt – 3305, ER Beta, Samarbete med ZC osv.

-Avtal tillkännages ett tag efter den riktade NE

-Till saken hör att en partner inte kan få en riktad NE direkt då detta hade varit lagvidrigt, misstänker jag, varför en ”institution” kommer vara den som får ta del av erbjudandet. Denna institution kommer sedermera att över tiden att överlåta ägandet till den nya partnern när tillräckligt med tid passerat....och alla kommer vara nöjda och ha glömt den period av irritation som fullständigt dominerat 2009 för KBs aktieägare.

- Avtal, el sk letter of intent, har varit klart sedan ett tag tillbaka gissar jag och alla de kompletterande studierna är mer ett sätt att ”trovärdigt” skjuta på tiden tills dess att en riktad NE ter sig ”logisk och nödvändig" givet den ”prekära” situationen som KB befinner sig i. Bullshit tror jag...POW och styrelsen har skjutit på det medvetet i samarbete med den tilltänkta partnern så att alla får sin share of happiness and satisfaction....

Kopplat till den ”intressanta” aktiekursutvecklingen och handelsmönstret som inte på ngt sätt följer ett logiskt mönster i avseendet att det inte finns minsta intresse att sälja på högre nivå utan konstant sänka ner och dämpa köplusten när en TA-köp signal uppstår...detta är ingen trading inte. Hur kommer det sig annars att Avanza och NoN i princip ökar sina ägarandelar (enligt ägarlistan 30 sept) om dem konstant tröttnar och säljer...trading..kanske inte?:)

Ovan är en personlig reflektion men jag tycker att en riktad NE till en institution skulle bekräfta en och annan sak och ovan kan vara en förklaring till varför och hur. Vi får se. Hoppas jag har helt fel och att vi får ett avtal utan vare sig NE el riktad sådan. Ser idag att kursen är lika intressant att bevara runt 7,8-7,9....trading i ett sådant snävt intervall...glöm det.

Tack för att du läste! Troja

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?