Post entry

Karo Bio redo för större uppgång

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

De stora insiderköpen förra året gjorde att VD och delar av styrelsen nu är ägare till ca 5 % av Karo Bio. Självklart har de helt klart för sig hur Karo Bios pipeline ser ut. Det fina är samtidigt att alla fått chansen att köpa till samma pris. När vi nu kliver in i April börjar det brännas rejält vad gäller Kursdrivande nyheter. Vi kan ha flera stora nyheter inom kort.

Strax före jul skrev Redeyes analytiker Peter Östling att det börjar hetta till ordentligt inom RORgamma. Tyska bolaget Phenex har ingått av tal med Jansen Biotech och det verkar vara en kopia av Karo Bios avtal med Pfizer. Karo Bio nu är nära en första milestone från Pfizer. Något som i så fall skulle driva kursen starkt uppåt. Ytterligare en milestone kan komma till årsskiftet. Enligt Per är båda parter mycket nöjda med utvecklingen so far.

Annat i Pipeline är ett av tal med Nurr-1. Vd har uttalat vissa likheter med processen kring ROR-gamma. Ett avtal skulle likaledes skicka kursen spikrakt uppåt

Vidare borde det snart vara dags att tala ur skägget kring GR. Projektet inom inflammation sägs ju ha Nobelpriss-klass. Vad händer då med kursen? Karo Bio har upptäckt en unik verkningsmekanism och approach inom området inflammation med potential att få fram ett kortison utan allvarliga biverkningar.

Fler tänkbara nyheter är förstås avtal inom ER-beta MS liksom ER-beta cancer och urologi.

Per kommunicerar på Redeye Investor Forum, att det Big Pharma som vill ta en ledande position inom MS, kommer att teckna ett avtal med Karo Bio. Det är visserligen ett betydande åtagande, att utveckla en helt ny behandlingsform, men datan som Karo Bio fått fram, är så pass intressant och banbrytande, med unika effekter, att något Big Pharma kommer att slå till.

Karo är idag skuldfritt med en mycket stark kassa. Inga projektrisker som skulle kunna överraksa nedår existerar i nuläget. Det måste vara tidernas köptillfälle nu när även tunga insiders i bolaget ökat. Det brukar komma starka nyheter inom 6-12 månader efter stora insiderköp.

I frågestunden senast på redeyedagarna verkar det även smusslas lite kring ytterligare en Joker.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?