Post entry

Karo Bio, rapportkommentar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bolaget rapporterar på morgonen för tredje kvartalet.

Finansiella tillgångar efter kvartalets utgång är 119MSEK, vilket får betecknas som ngt över förväntan. Resultatet för kvartalet -34MSEK är en förbättring med ca 7 MSEK. Bolagets tidigare kommunicerade mål rörande finansieringen hålls med marginal, man uppger inget om ev finansieringsbehov trots att dessa föreligger med tanke på att nuvarande kassa räcker t o m q2 2010.

Under perioden betonar man händelser som stora framgångar inom ER-beta projektet, förstärkning av bolagets patentportfölj gnm ett avtal med Pfizer, samt förändringar i samarbetet med Wyeth som innebär att avtalet är oförändrat men resurserna tas från Wyeth framgent.

Efter periodens utgång har man i Eprotiromeprojektet slutfört den tidigare aviserade massbalansstudien som nu är under analys, samt aviserat om en fasI studie (biotillgänglighetsstudie) som görs för att överbrygga effektdata till den nya förbättrade tablettformuleringe för den färdiga finaltabletten för fas III Eprotirome, detta från den gamla tabletten där man har fullständig fasII dokumentation. partnersamtal för Eprotirome fortskrider enl tidigare plan.

Andra händelser efter perioden rör 3305 diabetesprojektet där man nu inlett sökande efter partner och kommer låta projektet vila fram till man hittat en partnerlösning. detta för att spara resurser med tanke på de nya tuffare regulatoriska krav som på senare tid aviserats från FDA. Man har i projektet mkt starka data för att understödja vidare utveckling.

Min konklusion rörande eprotirome är i enlighet med vad bolaget kommunicerade i september, men att den dåvarande statuden nu framskridit(se presentation via KB s hemsida). Vad gäller avtalsförhandlingarna så blir massbalansstudien av tyngd. Denna utreder som tidigare förklarat metaboliter till Eprotirome, samt hur kroppen hanterar dessa. Man har i tidigare studier redan visat att specifika restprodukter inte uppkommer samt att i det fall de skulle uppkomma, att de är ofarliga.
Studien är avslutad och min kvalificerade gissning är att data bör vara analyserad fr o m nästa månadsskifte.
Man har med de tre omfattande fas II studierna samt flera kompletterande kliniska samt prekliniska data, nu en mkt omfattande dokumentation över eprotiromes profil både säkerhetsmässig samt i effektperspektiv vilket är viktigt med tanke på det naturliga sköldkörtelhormonets kända bieffekter, i motsats till Eprotiromes selektiva verkan. När data presenteras för denna nu avslutade studie bör parterna i avtalsförhandlingarna ha mer än tillräcklig informationsbas för att kunna ta ställning till om man vill acceptera de villkor som KB ställt till en potentiell partner avseende ett avtal. En reflektion i det sammanhanget är att jag antar att bolaget i stor mån prioriterar en optimal partner framför ett poptimalt avtal, men att man är måna om att avtalet ska innehålla enn såpass stor del kontantersättning för att man ska kunna få den frihet man önskar avseende finansieringen av de övriga prioriterade projekten. Jag tror i princip man fått konkreta erbjudanden sedan tidigare, men inväntar den partner som man önskar mest, och som själva har önskat den kompletterande dokumentationen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?