Post entry

Karo Bio - Rapport från bolagsstämman ""

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Slimpy postade idag följande mycket intressanta inlägg på DiBSk:

"Några reflektioner från fredagens bolagsstämma som jag bevistade tillsammans med ca 30 andra aktieägare.

POW drog sin sista presentation av bolaget och dess produkter och det var en mer avslappnad POW än jag någonsin sett tidigare. Presentationen innehöll givetvis inget nytt men det fanns ändå några saker värda att ta upp:

POW sade åtminstone 2 ggr: ”Det viktigaste är att vi befinner oss i rörelse!” ”Bolaget arbetar oerhört hårt för att tåget ska lämna stationen.”

POW sade också att Karo inlett en serie möten med myndigheterna i både Europa och USA och att de går till dem med olika möjligheter. Tidsplan och kostnad styrs av vad myndigheterna säger. Han sade också med eftertryck att: ”vi lägger oerhört mycket tid, kraft och engagemang på detta och vi har STOR tilltro till Eprotirome. Vi kommer att göra allt för att ta detta vidare!” (Bo nickade instämmande). Tanken är att ha möte med EMEA och FDA så fort som möjligt.

POW berättade också att Epro väcker ett ”VÄLDIGT STORT intresse varhelst vi går i världen”. Han nämnde också att publiceringen av artikeln i NEJM var efterlängtad då bolaget varit bundna av ett embargo fram till publikationen och inte kunnat diskutera Epro som de velat. Nu är det betydligt enklare. Internt har man diskuterat mycket om hur man maximerar värdet av en sådan substans.

POW berättade också (vilket i alla fall inte jag fattat tidigare) att Karohar tre områden med blockbusterpotential.

-Eprotirome
-ER-beta
-Inflammatoriska sjukdomar tillsammans med Zydus. Som POW uttryckte det: ”Vi har nu samarbetat med Zydus i 2 år och det är ett jättespännande område”. Just nu håller man på att optimera olika substanser för att bestämma vilken kombination man ska gå vidare med. ”Det vi gör med Zydus har ett potentiellt partnerintresse och möjlighet till mycket stor marknad!” (=blockbuster).

Det om POW...

Annars höll Bo Håkansson show mer än en gång! :) Skön lirare!
Efter att han blivit vald till styrelseordförande valde han att recitera Hans Cavalli (tror jag det var) för att uttrycka hur han såg på uppdraget: ”den främste bland likar”. :)

En aktieägare undrade varför inget avtal var påskrivet för Epro något som sades vara nära redan för ett år sedan. Aktieägaren undrade ”om det var så att det inte fanns några kavaljerer som ville bjuda upp bolaget till dans”? (som han uttryckte det). Bosse svarade då med ett leende: ”Det är ju inte så att vi blir nobbade när det blir damernas!”.

Bosse verkade oerhört nöjd med rekryteringen av Fredrik Lindgren som ny VD. Bosse valde att göra liknelsen mellan en stånghäst och en draghäst. En stånghäst är en häst som springer med i ett fyrspann och en draghäst är en oerhört stark häst som gör allt för att komma framåt. Bosse sade: utan att göra några som helst jämförelser med POW (som han har stor respekt för) så är Fredrik en RIKTIG draghäst!

Jag fick en mycket positiv bild av Fredrik, trots att hans presentation av sig själv var relativt kort. Han berättade att han kom till Biolin som VD för fem år sedan när bolaget var ”olönsamt och pyttelitet”. På dessa 5 år har bolaget vuxit enormt mycket och är nu lönsamt, vilket han inte var blyg att ta åt sig en del av äran av. :) Han sa också att han har lång erfarenhet av kombinationen ”affärer och vetenskap”, vilket han såg som viktigt i sin nya roll. Han sade också att han känner sig ”väldigt trygg” när han tar över Karo Bio. Han beskrev Karo Bio med följande ord:

-mycket kompetent organisation
-”världsmästare” på receptorer
-bra varumärke i affärer med de stora

Sammanfattningsvis så fick jag med mig en positiv bild efter stämman. Det var tydligen fler än jag som såg det så; en aktieägare sade högt (riktat till Bosse) att han till en början varit lite tveksam men efter att ha hört Bosse på stämman nu skulle öka sitt innehav! :-) "

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?