Post entry

Karo Bio på en skör tråd

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Karo Bio verkar vara en aktie som många älskar eller hatar. Känslorna svallar när någon på "motståndarsidan" väljer att öppet ta ställning för eller emot. Här kommer ett inlägg som riskerar att ytterligare hälla bensin på brasan och jag skulle bli mycket förvånad om inte denna analys sågas jäms med fotknölarna av någon av Karo Bio-iterna här på Redeye.se.

Baserat på teknisk analys ser aktien ut att hänga på en skör tråd, om nu tråden inte brast redan i torsdags. Kursen stängde då på 8,50 kronor, mer än 5 procent under det viktiga stödet vid 9 kronor som gällt sedan årsskiftet. Nedgången skedde under hög omsättning, vilket stärker ett negativt scenario. Aktien gjorde ett tappert försök att ta sig tillbaka över 9 kronor i fredags men orkade inte hålla sig kvar.

Att kursen nu befinner sig under 9 kronor innebär att alla som köpt aktien sedan 9 januari då kursen passerade 9 kronor sitter med en reaförlust. Må hända något av en generalisering men absolut inte en omständighet att förringa. Att sitta på en aktie som backat, i synnerhet som resten av börsen går som tåget, är något som kan få alla utom de mest inbitna supportrarna att tvivla på om det verkligen är rätt aktie att äga.

Skulle något fundamentalt positivt inträffa och kursen ta sig tillbaka över 9 kronor kan man genast glömma denna analys, men så länge som det råder radiotystnad på nyhetsfronten är risken för fortsatta nedgångar att bertakta som hög.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?