Post entry

Karo Bio: orkar ni verkligen vänta? Kanske bäst att köpa HM istället?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag fick vi ta del av rapporten. Den har diskuterats flitigt hela dagen och analyserats mellan raderna. Kassa krymper för varje dag, bra då vet vi att bolaget inte bara sysslar med PP-presentationer (om det nu var någon som trodde det).

Vissa diskussioner är relevanta, andra en effekt av en undermedveten oro över att projektet inte ska falla väl ut, att avtal sluts tidigare osv. Jag menar att diskussionerna är så starkt knutna till hur kursen hanterar det nyhetsflöde och kunskaper vi har om Karo Bio och dess möjligheter att utveckla projekt.

Slutkonsumenten kan beskrivas på två sätt: Dels den sjuka som eftersträvar en behandling som gör att hon kan leva ett värdigt liv utan fysiska och psykiska besvär som dessa folksjukdomar medför. Den andre slutkonsumenten är aktieägaren. Han strävar efter god avkastning på satsat kapital. Han är också intresserad av att det ska gå fort. Den sk. undermedvetna oron finns där. Hoppas det går snabbt och att jag kan casha hem så snabbt det bara går. Så tänker en majoritet av de ägarna som valt att sälja sina aktier idag.

Det är inte en slump att jag valt att beteckna patienten "hon" och aktieägaren "han". Faktum är att skulle alla aktieägare vara kvinnor skulle kursen idag på en helt annan nivå. Varför det skulle vara så är att kvinnor är mer långsiktiga och inte lika intresserade av kortsiktiga köp. Likväl har de helt andra förmågor att ta till sig det vi vet (som jag återkommer till nedan). Sätt det vi vet i ett sammanhang och avgör hur länge du anser att det är intressant att äga aktien.

Som jag ser det finns det tre alternativ för långsiktiga ägare (dvs de mer
tillbakalutade aktieägare):

- Sälja i februari: då har vi tagit del av avtal rörande Epro. Tagit del av studiedata från KB3315. Fått se ett nytt projekt lyftas in i fas I.

- Sälja i Maj: Fas III är igång och rapporterna om patientrekryteringen haglar in.

- Sälja när första delmål från första fas IIIa avrapporteras.

Nu till det som bör styra ert ägande i Karo Bio:

VAD vi känner till och vad somliga fortfarande tror att vi inte vet (alltså INGA jäkla spekulationer):

EPROTIROME – forskning och framsteg:

Eprotirome visar god effekt och säkerhet som enskild substans Resultaten från statinsstudien visar att Eprotirome signifikant (läs betydelsefullt) sänkte LDL-kolesterol, triglycerider och lipoprotein(a)när preparatet gavs som tillägg till behandling med statiner.

Statiner i som enskild substans sänker enbart LDL. LDL-kolesterol, triglycerider och lipoprotein(a): samtliga ökar oberoende av varandra risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Företaget kommer att presentera sammanfattande resultat från den sista fas IIb-studie, där eprotirome gavs till patienter som samtidigt behandlades med ezetimbe, i oktober (nästa vecka).

KB3305 genomförs i tre steg: ett fasI/IIa kliniskt program inleddes i december 2007: Substansen är den första i sitt slag och har visat utmärkt effekt och säkerhet i ett flertal prekliniska modeller för typ 2 diabetes. Detta efter första kliniska studien.

1:a) KB3305 för behandling av typ 2 diabetes, uppvisar en robust och förutsägbar farmakokinetik och absorberas väl utan allvarliga biverkningar i en första klinisk fas I studien

2:a) Studie med diabetessubstansen där friska frivilliga försökspersoner får upprepad dosering. Avsikten är att rapportera resultaten i slutet av året.

3:e) I den sista delen av programmet skall substansen ges i upprepade doser till patienter med typ 2 diabetes. MEN bara om resultaten från del 2 är bra!

Bolag är försenade med detta projekt: Hela fasI/IIa programmet beräknades vara slutfört under 2008 vilket ej kommer nås eftersom tredje delen inte kommer påbörjas före del två är avrapporterad.

Karo Bio och omvärlden:

Vetenskapliga data från studien förväntas kunna publiceras i en ansedd vetenskaplig tidskrift. Karo Bio har fått inbjudningar att presentera bolaget och eprotiromeprojektet i samband med Bio Investor Forum i San Francisco och Windhovers partneringkonferens i Philadelphia i månadsskiftet oktober/november. Dessa presentationer kommer att exponera företaget för nya investerare och potentiella partners. Karo Bios strategi är att genomföra fas III kliniska prövningar för eprotirome med en partner. Diskussioner med möjliga partners vad gäller Eprotirome pågår.

Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?